Annons:
Etiketterhälsabeteendekosthållningartikel
Läst 2254 ggr
Cireea
7/25/19, 2:06 PM

När det är varmt

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Många gånger dyker det upp inlägg på sajten där medlemmar frågar vad man kan göra för de små när det är varmt. Här kommer några tips!

I den här artikeln finner ni några tips på vad man kan göra för hamstrarna under dom varma sommarmånaderna. 

Lägg stenar och sandbad i frysen
Ett svalt tips är att lägga större stenar och hamsterns sandbad i frysen. Dessa kan hamstern sedan svalka sig mot om det behövs. Tänk på att stenarna inte får vara för små så hamstern kan plocka upp dom i kinderna. Sätt stenen på botten så att hamstern inte kläms under den.

Svala vattenflaskor
Fyll några 0,5 liters flaskor med kallt vatten och lägg i frysen, vira in flaskan i en handduk innan du lägger ner den i buren. 

Kylklampar
Vira in en kylklamp i en handduk och lägg ner i buren. Man kan även lägga kylklampen utanför buren mot burväggen, dock fungerar detta inte på burar med tjockare väggar. Man får helt enkelt testa. 

Byt vatten ofta 
När det är varmt är det extra viktigt att byta vatten ofta så att hamstern alltid har tillgång till kallt och färskt vatten.

Vattenmelon/Gurka
Under dom allra hetaste dagarna kan man ge sin hamster en bit vattenmelon eller gurka. Dels för vätskan men också för svalkan. 
Var dock försiktigt med vattenmelon till dvärghamster på grund av diabetesrisken.

Barnmat
Vill man ge annat i matväg kan man frysa in kuber av Barnmat och sedan lägga in halvtinade kuber i buren. Det brukar vara uppskattat av många hamstrar. 

Låt buren stå lite svalare 
Om det finns möjlighet kan man ställa hamsterns Bur på en lite svalare plats under dagtid när det är som varmast ute, exempelvis i källaren. 

Vädra ur rummet på kvällarna
På kvällarna brukar det bli svalare ute och då kan man gärna vädra ur rummet där hamstrarnas Bur står. Tänk dock på att hamstern inte får stå i drag, flytta därför ut buren om det finns risk för det.

Bunke ovanpå buren
Ta en fryst kylklamp och lägg ovanpå buren (över locket) och sätt en bunke ovanpå. På det sättet kommer den svalkande luften gå ner i buren och därmed hjälpa din hamster att hålla rätt temperatur.

Kylklamp i kruka
Ta en fryst kylklamp och lägg i en tom kruka. Tryck ner krukan i bottenmaterialet så bara toppen sticker upp och lägg en tallrik ovanpå. Perfekt kylplatta för hamstern som den kan gå till om det behövs.

Fläkt eller AC
Sist men absolut inte minst, ha en fläkt eller en AC där hamstrarna står. Tänk dock på att inte låta det blåsa rakt ner i hamsterns Bur

__________________________

Bilder: Pixabay


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

  • Redigerat 7/20/22, 12:03 PM av Herveaux
  • Redigerat 6/3/22, 7:29 PM av Cireea
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Herveaux
7/20/22, 12:03 PM
#2

Puttar upp den här nu när hettan kommer tillbaka.


// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: