Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
18. HAMSTER ALLMÄNT

Skadat ena frambenet

2018-10-26 23:34 #0 av: Kiudmiud

Vi upptäckte nu ikväll att min dotters hamster inte går på ena frambenet. Vi tror att detta har hänt i natt eller under dagen för igår såg vi inget konstigt och i förrgår sprang han i hjulet vet jag helt säkert.
Han verkar inte ha ont utan skuttar omkring så gott det går på tre ben men använder inte det fjärde alls. Den sidan där benet är skadat är lite bulligare vid kinden/axeln el hur man säger men det kan vara pga att han har mat i kindpåsen som han inte kan peta ut så bra nu. Vi har tagit bort sånt han kan klättra på så länge.
Någon som vet vad man ska göra? Brukar sånt här läka ut av sig själv? Han går inte att undersöka själv för han bits gärna om man lyfter upp honom. Han bits alltså i vanliga fall också, inte bara nu.
Han verkar som sagt inte ha ont men det ser så jobbigt ut. Vi vill mest veta nu om nån kan något om sånt här el om ni har hamster själva och varit med om det? Vi är oroliga och det skulle vara skönt med lite svar från nån som kanske har erfarenhet av detta 😊 Tack på förhand!

Anmäl
2018-10-27 02:07 #1 av: Chinesecrestedlover

Hej! 

Ta den till en smådjurskunnig veterinär. Det är det enda rådet jag kan ge...för självklart ska hamstern kunna gå på alla benen, kan den inte det och/eller verkar ha ont så måste den få komma till en veterinär och få hjälp. Smådjur visar inte gärna hur dåligt de mår, för i naturen skulle det innebära att rovdjur väljer ut de (för att de verkar svagare = lättare att få tag på och äta upp). Så hamstern kan ha ondare/mer problem än det ni ser, för att den försöker "visa sig stark". 

Hoppas den lille blir bra igen. 

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2018-10-30 02:17 #2 av: IsabellsHamsterhem

Vad har han för bur? Och hjul?
Är han inflammerad på något sätt på det benet han inte stöder på? (rodnad, svullnad, värme osv)

Ta till veterinär.

Anmäl
2019-04-29 12:54 #3 av: LucyFear

Tänkte bara uppdatera.. Vi tog in honom till en veterinär utan det läkte av sig själv och nu är han precis som tidigare igen :)

Anmäl
2019-04-29 13:10 #4 av: Cireea

Varför har du nytt konto? 
Varför åkte ni inte in till veterinären? 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.