Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
00. GULDHAMSTER ALLMÄNT

Bästa tipsen!

2015-01-10 21:20 #0 av: Wasabis

Hej! Jag har precis köpt en guldhamster som heter Anders (döpt efter Anders Bagge för att han är så go).  Vi köpte han imorse och nu undrar jag om ni har några tips på hur man får hans nya hem så absolut bra som möjligt och så. Hur jag får han tam på bästa sättet. Har haft råttor i två omgångar tidigare och en dvärg hamster så vet lite grann om det. 

En speciell grej jag undrar över är varför Anders liksom försöker ''gräva'' i väggarna? Är det för han är stressad eller liknande? Jag vill iallafall att min kära hamster ska det absolut bästa! Några tips på hur?

En till fråga: Jag har ett motionshjul men har läst att man ska ta ut den i en liten hage kanske och springa. Jag har dock ingen hage men kan man göra en egen i kartong eller liknande? Hur ofta måste en guldhamster vara ute och röra på sig eller räcker det att sätta in hjulet två timmar om dan?

Anmäl
2015-01-10 21:28 #1 av: Tintin_020423lilja

Min hamster grävde också i väggarna i början. Nu har vi köpt en större och roligare bur till honom. Men det kan ju vara så att han antagligen har tråkigt (som min) eller helt enkelt att han känner sig stressad. Men ja jag är ingen expert ville bara säga att min va lika dan. Det kanske går över snart!

Anmäl
2015-01-11 04:32 #2 av: dobbysmamsi

Lägg i lite saker han kan pyssla med, typ toarullar, äggkartonger, toa papper mm som han kan gnaga och pyssla med :)

Anmäl
2015-01-11 14:53 #3 av: Flöffo

Att han gräver i väggarna kan helt enkelt bero på att han har tråkigt eller att han vill ta sig ut, vilket inte är så konstigt med tanke på att han precis flyttat in hos er. Låt honom vara ifred i 1-2 dagar så han får vänja sig. 

Hur gammal är han? Man ska inte ha hjul förens hamstern är 5 månader. Se också till att det är tillräckligt stort, minst 20 cm i diameter. Du måste inte ha en hage, om du inte vill bygga en själv så kan du t.ex använda en stor sänglåda, badkaret eller ett hamstersäkert rum. Man måste ha hamstern ute varje dag så den får springa av sig, i minst 30 minuter tycker jag, men helst några timmar. Glad

Anmäl
2015-01-11 19:51 #4 av: Wasabis

#3 Har du några tips på saker man kan göra och lägga i buren för att han ska bli sysselsatt? Har för mig att han är fem veckor ungefär. Har inte riktigt tid att ha ute han exakt varje dag  och i papprerna man fick om vad man skulle göra och hur man skulle ta hand om han så stod inget om att man måste ta ut han för att han ska springa av sig.

Anmäl
2015-01-11 20:30 #5 av: Flöffo

#4 Har du en stor och ganska hög låda kan du bara sätta in honom där med lite leksaker och grejs och ha honom där medans du håller på med annat, se bara till att kolla till honom lite då och då. Hamsterboll är också ett alternativ, men det får man nog vänta med det precis som med hjulet. 

Finns jätte mycket saker man kan göra och lägga in i buren, så länge det är säkert är det bara fantasin som sätter gränsen. Kartonger, pappersrullar, toalettpapper, stenar, grenar med mera. 

Anmäl
2015-01-12 21:31 #6 av: [Pomelo & Gigi]

Några tips

Skaffa en sån där låda man har under sängen och använd den som rasthage det är jätte bra och det är bara att dra ut den när hamstern ska rastas

När det gäller inredning i buren tycker jag att det ska vara mycket bottenmaterial som han kan gräva i.
Ett sandbad
Och bytt ut leksakerna ibland så han har något att utforska

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.