Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
Guldhamster

Skadad hamster?

2020-01-28 10:12 #0 av: KickiSoderling

Hej!
Vi skaffade en guldhamster för drygt en vecka sedan och han verkar må prima, men imorse hittade jag hans springbräda så här, se bild :( Han verkade ok imorse, åt ur min hand och jag kunde inte se några skador på honom eller blod i buren, men jag blir ändå orolig. Något som varit med om liknande?

Anmäl
2020-01-28 13:36 #1 av: Cireea

Han har inget sår under tassarna? 
Har haft liknande och då har det varit något litet sår på tassen.  Kolla inredningen och sandpappra springplattan så det inte finns några små vassa träflisor som sticker upp. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2020-01-28 14:47 #2 av: KickiSoderling

Tack för ditt svar! Brädan är slät och inga stickor men kan ju såklart varit nåt litet! Inget man behöver kolla upp om han verkar ok tror du?

Anmäl
2020-01-28 14:52 #3 av: Cireea

#2 Om du efter en genomgång av hamstern, där du även kollat tassarna noga, och inte hittar något hade jag inte oroat mig. Håll lite koll på hamstern några dagar bara och se om måendet förändras. Glad

Hittar du något sår på tassen/tassarna hade jag baddat med koksaltlösning. Ser det illa ut bör du kontakta veterinär, annars avvakta. Hamstrar har bra läkekött så ett mindre sår utan infektion brukar gå över av sig själv. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2020-01-28 19:43 #4 av: KickiSoderling

Problemet är ju att vår hamster inte är tam än vilket gör det väldigt svårt att undersöka honom själva. Det ser ut som om han kan ha en liten reva i ena tassen men han verkar gräva som vanligt. Han tar mot ur handen men inte mer än så än...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.