Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
Guldhamster

Burspån

2020-01-12 17:56 #0 av: hammietime

Heej!
Jag upptäckte nyss att jag använde spån av Barrspån, vilket inte är säkert ju. Men, jag måste ju byta så snabbt som möjligt. Har ni några tips på billiga spån/strö som är säkert för hamstrar? Alltså något bottenmaterial bara.
Har tidigare använt vitakraft comfort classic spån.

Anmäl
2020-01-12 17:59 #1 av: Cireea

Lättströ och Carefresh är ju vanliga bottenmaterial bland annat. 
Själv använder jag lättströ, tycker det är super. Vet att många har problem med att det dammar men det är inget jag upplevt under alla år jag haft det. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2020-01-12 18:53 #2 av: Vera27

Super att du insåg det, väldigt skadligt strö!

Alspån, chipsi super/Tier wohl super, Millamore, lättströ/hampaströ, ja de som nämns i #1. Sen finns även toa-lätt, men de är som pellets och kan vara lite hårt, precis som alspån. Men man behöver ej ha samma spån i hela buren, själv brukar jag dela upp ena med lite grävströ och andra med lite hårdare där jag ställer vattenskålen.

https://cosmoshamstrar.weebly.com/

Anmäl
2020-01-12 20:11 #3 av: 91Marran

Safebed rekommenderar jag eller carefresh. Toa-lätt är för hårt och inte bra att gräva i. Safebed är väldigt mjukt, men de håller inga gångar.
Använder bedding till mina gerbiler och det fungerar även till hamstrar

Anmäl
2020-01-15 13:38 #4 av: planetkladd

jag använder carefresh vilket både jag och hamstern är nöjda med! det är ett pappersbaserat bottenmaterial. enda negativa som jag märkt av är priset då det är lite dyrt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.