Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
hälsa,beteende,kosthållning,campbells

Nya hamstrar bråkar

2019-11-17 20:52 #0 av: PetQueen

Hej!
Fick hem två hamsterbebisar för några timmar sen åt min hamster som varit ensam efter att hennes syster dog. Hon som bodde där innan var ett halvår gammal och de nya bebisarna är 4 veckor. Ihopsättningen gjordes hos uppfödaren och hela resan hem gick det jätte bra ihop. Nu när de varit i buren ett tag så märker jag att den äldre jagar de mindre o bråkar med de nästan hela tiden, ungarna piper men ingen blir dock skadad.
Vad ska jag göra åt det här? Känns som att allt går dåligt..

Tack på förhand!

Anmäl
2019-11-17 22:31 #1 av: 91Marran

Hur ser buren ut och hur stor är den?

Anmäl
2019-11-17 23:08 #2 av: Cireea

Är det inte så att dom håller på att göra upp rang? 
Undrar också över buren och dess storlek, samt vad som finns i den. Visa gärna lite bilder så man har lite att jobba med. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-11-17 23:17 #3 av: PetQueen

Det är en ikea detolf, inredd med massor av gömmor och så. Rang kan det vara, men tycker det ser lite brutalt ut när hon jagar runt de konstant.

Har dock precis pratat med min uppfödare, hon gav mig som tips att dela av buren så att det kan bo tillsammans i en mindre miljö. Helt rent och fri från lukter, och det ska bara finnas bottenströ, toapapper att bädda och gömma sig i, o vatten o mat såklart. De ska bo så 1-2 veckor. Tror ni det funkar? Har gjort så nu, de shivas lite men inte så farligt som innan.

Anmäl
2019-11-17 23:56 #4 av: Cireea

Det kan nog fungera, jag är inte alls lika insatt i dvärghamstrar som många andra, men tycker det kan låta vettigt för att bygga upp ett band mellan hamstrarna.

Är uppfödaren en seriös och bra uppfödare hade jag tagit till mig råden. Glad

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-11-18 07:25 #5 av: Vera27

Nämnt detta i min artikel förut. Jätteviktigt att ej sätta ner ett helt nytt par i en stor bur, många hus och ny miljö/ny doft. Det kan bli väldigt stressigt och påverkar deras relation minus.

Man ska alltid låta de bo på en mindre yta med mindre inredning till en början, främst för deras skull, så de ska känna sig tryggare med mindre miljö, men också för din skull så du har bättre koll på dem. Då ser du bättre hur de är mot varandra eller liknande.

Dela av buren, minska gömställen, om du har matskål kan du ta bort den och strö ut maten istället för aktivering, men kan samtidigt vara bra att ha matskål i början för att se om maten verkligen går ner. Inget hjul, bara bo material och kanske något hus med fler ingångar.

https://cosmoshamstrar.weebly.com/

Anmäl
2019-11-18 12:26 #6 av: Cireea

Länkar till artikeln som Vera nämner ovan:

https://hamster.ifokus.se/articles/5d4099aa8e0e740231002f2b-infor-dvarghamsterkop?discussions-1

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-11-19 15:55 #7 av: PetQueen

Tack så hemskt mycket för hjälpen, tyvärr blev det ändå slagsmål och en av ungarna fick ett litet sår på ryggen så jag särade på de. Tror absolut att det är en bra metod som hjälper många hamstrar men fungerade inte för mig. Belle bor nu i en egen bur och ungarna i en annan. Belle verkar må bra, äter o dricker o springer massor i hjulet o tvättar sig lika mycket så tror inte det blir någon fara för henne ändå :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.