Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovskis avel,genetik,uppfödning,roborovskis hälsa,beteende,kosthållning,roborovskis Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
hälsa,beteende,kosthållning,vintervit

Sjuk dvärghamster eller döende?

2019-08-04 16:38 #0 av: mis_mw

Hjälp, vår dvärghamster har helt förändrats. Har varit på resa och han fick då bo i en temporär bur men med sina saker och sitt spån, vet inte om vi stressat fram detta. Det är en rysk vintervit som är 1 år och 9 månader.  Han äter inte ordentligt men tar sina favoriter om vi matar honom. Han springer bara lojt i hjulet och badar knappt. Har läst om smådjursveterinär i Roslagstull men är det någon som kan tipsa om veterinär närmare Järfälla eller vet vad det kan vara för fel på honom?

Vi kan inte se några yttre tecken på vad som kan vara fel.

Anmäl
2019-08-04 18:30 #1 av: Cireea

Det är omöjligt för oss att säga vad som är fel. Du måste kontakta veterinär, googla om du har någon kunnig i närheten. "Veterinär Järfälla" eller liknande. 

Annars får du kanske åka en liten längre bit. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-08-04 20:16 #2 av: mis_mw

Vi åker imorgon, finns tyvärr ingen som har öppet idag vad jag sett

Anmäl
2019-08-04 20:35 #3 av: Cireea

Det finns alltid någon som har jouröppet, kanske inte i er direkta närhet. Hamstrar är bytesdjur och visar gärna inte när dom har ont eller mår dåligt.  Jag hade därför inte vågat vänta, när en hamster väl börjat uppvisa symptom på att må dåligt har det gått långt. Oberörd

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-08-04 21:51 #4 av: Fridhäll

Jag håller med Cireea... Jag hade inte heller vågat vänta, hade åkt till närmsta jourvet även om det är längre bort då det går så snabbt för hamstrar att vara sjuka till livshotande... och varje timme som går kan vara skillnaden mellan liv och död!!! (Okej det gäller ju för människor med, men jag hoppas du förstår vad jag menar...) Det går väldigt snabbt, så hade inte vågat chansa med att vänta tills dom öppnar kliniken nära utan åkt till närmaste veterinär... fördelaktigt om dom har specialister på exotiska djur och/eller smådjur!

Hoppas verkligen det inte är något allvarligt utan bara något stress relaterat eller något (det är ju inte heller bra men...hoppas du förstår vad jag menar...)!! Men hade som sagt inte vågat chansa!!

Håll oss uppdaterade!!! 😯😟
Skickar kosmiska styrke kramar till dig!! ❤ 🐹

Anmäl
2019-08-05 17:29 #5 av: mis_mw

Vi lyckades hitta en smådjursveterinär men tyvärr är Piggy i hamsterhimlen nu.😥
Veterinären sa att det var lungorna som börjat krångla men att orsaken nog var åldern. Hon kunde inte se någon annan orsak. Hemsk dag detta men tack för era tips och råd som ledde till förkortat lidande för Piggy.

Anmäl
2019-08-05 19:38 #6 av: Cireea

Jag beklagar verkligen Blomma 
Tur att ni åkte till veterinär för att kolla upp Piggy, då slapp han lida Hjärta

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.