Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
burar,tillbehör,inredning

Hamster boll

2019-06-18 21:11 #0 av: Pellerina

Hur pass bra eller dåligt är en hamster boll? En del säger att det är ok o en del säger att det inte är ok.

Anmäl
2019-06-18 21:21 #1 av: MelliOO

Jag skulle aldrig satt min hamster i en sådan.
De skadar ryggen om de springer i den (iallafall om bollen är för liten).
En del blir lätt stressade, de ser/luktar väl heller inte så bra där inne och borde typ springa in i saker.
Mycket bättre med en hage:). Där får de undersöka saker istället för att springa i en boll.

Anmäl
2019-06-18 21:22 #2 av: Cireea

Det är delade meningar kring hamsterboll. Jag anser att det finns betydligt bättre sätt att aktivera än en boll där djuret är instängd och inte själv kan bestämma när dom vill gå ut för att exempelvis dricka eller göra sina behov. 

För att inte tala om vilken skada bollen kan göra när djuren rusar rakt in i diverse möbler, en vägg eller ett element. Tidigare hade jag springbollar och jag insåg först senare hur illa det kan gå och hur stressade det är för djuret. 

Hamstrar är nyfikna djur och vill utforska det mesta, oavsett om det är bra eller dåligt för dom. Det betyder inte per automatik att det är bra eller att dom trivs. 

Jag rekommenderar därför inte boll. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-06-18 22:07 #3 av: Pellerina

Tack. Då vet jag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.