Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
Guldhamster

Bottenmaterial

2019-06-16 22:33 #0 av: Elmaa

Kan man inte använda Bara sand Eller bara jord som bottenmaterial? Hamstrar lever väll i sand ute i de vilda?

Anmäl
2019-06-16 23:13 #1 av: Cireea

Det kan man, dock finns det ju nackdelar med sand eller jord precis som med allt annat bottenmaterial. Glad
Exempelvis med sand så kommer det behövas mycket för att fylla en bur, så det blir dyrt och dessutom tungt. Jag tror dessutom att det blir lite svårt att bilda gångar i sand, om du nu har en hamster som gillar sånt.  Jord dammar lätt vilket irriterar hamsterns luftvägar. 

Jag undrar lite över om pälsen eller huden påverkas av att hela tiden befinna sig i sand, tänkte om det kan komma att irritera huden eller liknande. Funderar 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-06-16 23:18 #2 av: Belllllla

Själv har jag två st dvärg hamstrar och till dom brukar jag blanda care fresh och al spån det blir faktiskt jätte bra för dom att gräva i, dom värkligen älskar det. Care fresh är dock ganska dyrt men man kan ju köra bara alspån. Sedan så måste man ju själv klart ha ett tjockt lager botten material, jag brukar köra kring 15cm eller mer i mina lådburar( jag har två 130 liters samla låder från IKEA)

Att ha sand som botten material är nog inget att rekommendera eftersom att sand sjunker i hop om en hamster skulle gräva i det( sanden hamstrar gräver i, i det vilda är mer fuktig och lite mer jord aktig och då lite mer jord aktig tror jag🤪jord har jag aldrig läst någon som haft som botten material 🧐men man ska själv klart ha ett ganska stort område med sand eftersom att hamstrar tvättar sig i sand.

Tips är att testa dig fram och se vad din/dina hamstrar tycker bäst om! Lycka till!

Anmäl
2019-06-16 23:56 #3 av: Jag<3Hamstrar

Jag har ingen hamster just nu (men sak somsagts snart skaffa mig en) och använder oftast spån eller carefresh, men brukar dela upp buren ifall jag vill ha roligare inredning, alltså halva buren med spån/carefresh och andra halvan med jord, då kan hamstern göra lite vad den vill liksom, väldigt roligt (tyckte mina iallafall) så du borde testa det

Anmäl
2019-06-17 00:06 #4 av: Belllllla

#3 det måste jag testa, vad ska man ha för jord?😊

Anmäl
2019-06-17 00:13 #5 av: Elmaa

Jag har också blandning med spån och carefresh i ena buren,sen när billie går lver röret till andra buren så är halva fylld med sand!
Ja nu när du säger det så är nog sanden dör mer jord aktig

Anmäl
2019-06-17 00:30 #6 av: Belllllla

Oki ska iväg imorn å se om jag hittar nått ogiftigt jord aktigt😂

Anmäl
2019-06-17 12:59 #7 av: Jag<3Hamstrar

#4 Ekologisk blom jord utan farliga besprutningar funkar sen tror jag även att reptil jord funkar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.