hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster

Hej! Min hamster tar all maten direkt

2019-04-20 12:41 #0 av: LykkeGuldhamster

Heej! Jag har en hamster och den äter en sorts matblandning som heter Versel-Laga Nature och den är väl bra. Min hamster kommer upp så fort jag fyller på och hamstrar all mat!! Alltså typ 1,5 msk som jag blev rekommenderad. Så hon tömmer skålen och tar med sig allt ner till boet med kinderna stora som ballonger. Jag kollar då och då i hennes vadd och ser ibland att hon har lagt all mat där, ger jag henne för mycket eller för lite? Eller är det bara hon som vill ha det i boet!? Ska jag fylla på matskålen eller övermatar jag henne då? Jag måste ha hjälp!

Händer detta er också och hur gör ni då?
En till sak bara, jag har köpt små hamster donuts, hon får de inte alls ofta, hon har typ bara fått en. Sedan har jag några typ bollar som hon kan äta. Hur ofta kan man ge de en godbit eller nåt utan att skada deras hälsa❤️
Tacksam om ni kan hjälpa mig med min lilla hamster!!

Anmäl
2019-04-20 17:21 #1 av: 91Marran

Vadd är farligt. Det kan trassla in sig och kvävas. De kan även kvävas om de hamstrar den. Så ta bort den. :)

Anmäl
2019-04-20 20:15 #2 av: Pandi00

Hamstrar ska ha fri tillgång till mat. Det är normalt att de hamstrar all mat och gömmer det antingen i deras bo eller någon helt annanstans. Och precis som #1 skrev, vadd är farligt😊

Anmäl
2019-04-20 22:37 #3 av: -Aida-

Aldrig hört att man ska ge 1,5 msk till hamstrar, min har fri tillgång, en full skål mat. Det är naturligt beteende att ta med maten till boet och fylla kinderna.

Anmäl
2019-04-20 23:58 #4 av: Frosstis

Prova strö mat direkt på spånet :) de tycker det är roligt att samla all mat från marken och sen lägga det i boet. Jag gör så med alla mina hamstrar, har aldrig haft matskål åt dem. (Eller mina kaniner).


Anmäl
2019-04-21 21:57 #5 av: [Svea&Sabina]2

Jag fyller på min hamsters skål när den är tom, vilket den är var fjärde dag ungefär. Innan jag fyller på ny mat kollar jag i hennes hus om hon har mat där i, om hon har mat i huset fyller jag inte på, men om hon inte har mat i huset fyller jag på i skålen.

Anmäl
2019-06-22 21:55 #6 av: Hamstrar allmänt

Mina hamstrar brukar också ta maten i kindpåsarna och lägga maten i boet. Det är normalt hos hamstrar. Skrattar 

Anmäl
2019-06-25 18:00 #7 av: hamster.ägare

Okej. 

1. I det vilda så lagrade hamstrarna sin mat i sitt bo. Det är det naturliga och de flesta tamhamstrar gör så än idag. Det är helt naturligt och ofarligt. De puttar in sin mat i deras kindpåsar som är STORA och rymmer väldigt mycket. Sen så går det in i sitt hus/bo och lägger det inån kant av sitt bo så att de fåt plats att sova där. PÅ de viset så kan de äta sin mat utan att behöva gå ut XD (lat). HELT NATURLIGT <3

2. Man kan inte ge för mycket foder utan bara för lite.  Mängden har inget med att de lämnar sin mat i boet. Hamstrar–precis som katter ska ha fri tillgång till sitt "torrfoder". Skålen ska aldrig vara tom utan alltid ha mat i. 

                                                           SÅ NU VET DU !  :3 <3

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.