hälsa,beteende,kosthållning,campbells

Hamster i karantän

2018-09-24 16:17 #0 av: blurrysam

Hej!
Jag ska eventuellt ta över en hamster från en person som inte kan ha kvar den pga flytt. Allt låter superbra och hamstern har aldrig varit sjuk. Mitt enda problem är att hamstrar helst ska vara i karantän i 6 veckor och jag har inget annat rum han kan vara i än det rummet där min nuvarande hamster bor. Är det nödvändigt att ha den nya i karantän i och med att den kommer från någon och inte från en djurbutik?
Tacksam för svar! :)

Anmäl
2018-09-24 19:59 #1 av: Vera27

Brukar själv inte ha någon ny hamster på karantän, skulle dock ha det ifall hamstern har en okänd bakgrund. Alltså om jag inte vet om sjukdomar/tidigare sjukdomar andra djur i hemmet osv osv

https://cosmoshamstrar.weebly.com/

Anmäl
2018-09-27 16:21 #2 av: IsabellsHamsterhem

Jag håller aldrig karantän. Hade inte funkat hemma hos mig.
Om man misstänker det minsta lilla så kan man alltid ringa veterinär och fråga efter StrongHold om man misstänker ohyra. Så behandlar man alla djuren i hemmet.

Rescue --> https://isabellshamsterhem.weebly.com/

Guldhamster, Campbell Dvärghamster, Vintervit Dvärghamster och Roborovski Dvärghamster uppfödning --> https://luvaxhamstery.weebly.com/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.