Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells

hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
avel,genetik,uppfödning,campbells

vill ha en kull

2018-06-28 19:41 #0 av: smulanxoxo

hej har köpt en hamster på ca 6-8 veckor det är en hona, vill gärna skaffa en hane som ska para sig med henne (smulan) vet att det är tidigt men hon får para sig i juli men vill i såna fall para henne i augusti men undrar ifall det är svårt att göra det och hur länge måste hanen vara i buren med honan. information :hona på 6-8 veckor önskas att få avla henne i augusti om vårdnadshavare godkänner. Hur gör man och kan man  köpa en hane och stoppa honom första dan med henne i buren.

 mvh Ebba.  Hoppas för svar!!!

Anmäl
2018-06-28 19:52 #1 av: silverfiisk

Varför vill du avla? Vad är syftet/målet?

Anmäl
2018-06-28 19:54 #2 av: 91Marran

Vad vill du ha ut av parningen? Har hamstern stamtavla? Har du råd med veterinären om något händer? Har du plats för många burar om du inte kan bli av med någon?

Anmäl
2018-06-28 19:56 #3 av: vallhund

Bäst att låta erfarna uppfödarna står för aveln.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-06-28 20:18 #4 av: dynamitella

Vänta med avel tills du haft hamster i några år och vet precis allt. Nybörjare kastar sig för ofta in i avel och tar fram kullar utan mål och syfte. Oftast djuraffärsdjur som inte ens ska gå i avel till att börja med.

Ta gärna lång tid på dig att läsa på precis allt och bilda dig en uppfattning om vad du skulle vilja uppnå med aveln, och titta dig sen omkring efter avelsdjur när du är helt redo.
Stressa INTE. Det blir aldrig bra.

Anmäl
2018-06-28 21:02 #5 av: smulanxoxo

tack ska inte stressa okGlad

Anmäl
2018-06-28 21:11 #6 av: Grodan

Ingen kan hindra dig från att ta kull, om du vill ha hamsterbebisar. Många vill ju ha djurungar, av bara anledning att ha djurungar. Och det är inget syfte med en parning, tyvärr. Speciellt inte om det är halvdåliga djur typ från zoo utan stam (härstammar från zoogrossist). 

Vad jag skulle tipsa dig om är att kontakta en uppfödare du anser är bra, trevlig och bor nära dig. Hör med denna om du ev skulle kunna få komma på "studiebesök" några timmar, speciellt om denna har en kull eller flera för att få utlopp för din hamsterbebisabstinens... Om din önskan om hamsterungar blir större, kanske du kan få ta hand om någon uppfödares kull, alt få köpa loss en bra hona som du kan avla på, ta en bra kull på - dvs med en bra hane som matchar i färg, temp osv...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.