Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit

hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
avel,genetik,uppfödning,vintervit

hjälp med parning

2018-06-10 08:33 #0 av: Hamstertjejen123

hej! jag vill gärna para min ett åriga hamster (guldhamster)och jag vill ha lite tips på hur man ska göra/ ta hand om ungarnaFunderar så om ni har lite tips på parning så kommentera gärna Skrattar

Anmäl
2018-06-10 10:38 #1 av: Novachan

NEJ! Om man ska para djur ber man inte om tips, man läser på själv och sen kan man ställa frågor om man inte kan hitta svar på enstaka saker. Du är absolut inte redo för att syssla med avel. Vet dina föräldrar ens om detta? Para inte din hamster!

Anmäl
2018-06-10 10:55 #2 av: 91Marran

En ettåring är för gammal. Det kan bli många ungar så har du plats för typ 8 burar till ifall ingen säljs? Har du stamtavla på hamstern? Läs på på shfs hemsida. Där står allt som du behöver veta.

Anmäl
2018-06-10 12:56 #3 av: EmiCar

Som #1 säger så ska du läsa på själv! Dessutom är en hamster på 1 år för gammal för sin första kull! 

Har du stamtavla till hamstern/hamstrarna? Har du råd till ett veterinär besök ifall något skulle hända? Har du plats för många burar, kan t o m bli 10 stycken, ifall ungarna inte skulle säljas?

Avel är absolut inget du ska göra för att få gulliga hamster bebisar, utan man ska förbättra något eller få fram något inom detta djur, t ex en speciell färg eller större storlek.

Min guldhamster uppfödning ---> https://deniqueshamstrar.weebly.com Blomma

 HjärtaMedarbetare på Hamster ifokus Hjärta

Anmäl
2018-06-10 14:04 #4 av: Hamstertjejen123

Jag får hjälp av mina föräldrar om något går snett och ja dom har stamtavla, jag kommer läsa på, och kommer först lägga ut på FB om någon vill ha en hamsterunge innan jag parar

Anmäl
2018-06-10 14:06 #5 av: EmiCar

#4 Hamstern är ändå för gammal...

Min guldhamster uppfödning ---> https://deniqueshamstrar.weebly.com Blomma

 HjärtaMedarbetare på Hamster ifokus Hjärta

Anmäl
2018-06-10 17:16 #6 av: UlrikaD

Just näe det gäller just denna hamstern spelar allt annat egentligen ingen roll. Hon är för gammal för att paras helt enkelr.
Men under tiden du njuter av att ha henne som kompis och sälkskapshamstee kan du ju passa på att läsa lite angående avel. Ifall du skulle vara intresserad av det längre fram med en annan hamster.

Anmäl
2018-06-10 19:05 #7 av: Hamstertjejen123

Jag har 4 hamstrar menar inte henne...#5

Anmäl
2018-06-10 19:25 #8 av: Cireea

Du skriver själv i ditt första inlägg att honan är 1 år gammal. Det är för gammalt oavsett vilken hona det är. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2018-06-10 19:30 #9 av: Jollan1208

Det var ju henne du skrev om från början. Dessutom tycker jag inte du ska ta en kull om du inte är en uppfödare. Tänk också på varför du ska avla och vilket syfte. Gör du det för nöjes skull. Vill du ha fler än de 4 hamstrarna du redan har? Om du gör det för nöjes skull och sedan ska sälja alla så tycker jag att det är onödigt eftersom det finns så många hamstrar på blocket, hos uppfödare osv som redan behöver nya hem. Tänk inte bara på att det är roligt utan tänk på vart dom hamnar i framtiden osv och om det ens är nödvändigt att ta en kull. :)

Anmäl
2018-06-10 21:11 #13 av: UlrikaD

#7 I första inlägget skriver du att du gärna vill para din ett-åriga guldhamster och att du vill ha tips om det.
Följaktligen så är det ju din fråga folk svarar på. Och svaret på just den frågan du ställde här i forumet är att den hamstern du frågar om är för gammal.
Har du andra hamstrar som är i rätt ålder och du har hona och hane som passar varandra med stamtavla, färg, päls osv så fråga på. Så svarar vi på det:)

Anmäl
2018-06-12 20:05 #14 av: Hamstertjejen123

okej ingen behöver skriva något mer att hon är för gammal, jag kommer inte ha en kull, inte förrän min andra hona blir 5 månader. har läst på och kommer titta mer in på allt...så skriv inge mer.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.