Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit

hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
avel,genetik,uppfödning,vintervit

Dräktig?

2018-01-30 10:22 #0 av: Vevvis

Hej!
Jag ska ta en kull på mina vintervila och de har varit i samma bur i ungefär 11 dagar. Ser det ut som att hon är Dräktig?
Jag är ganska säker på att hon har blivit mulligare. Men jag har ju också gett henne mer mat. Vad tror ni?

Undrar också hur ni tror ungarna kommer se ut. Ska skicka en bild på hanen här nedanför.

Anmäl
2018-01-30 10:24 #1 av: Vevvis

Såhär ser hanen ut.

Anmäl
2018-01-30 14:47 #2 av: 91Marran

Vad heter hanens färg?

Anmäl
2018-01-30 20:16 #3 av: IsabellsHamsterhem

Hon ser dräktig ut tycker jag, men svårt att se när hon sitter sådär :)

Anmäl
2018-01-30 20:16 #4 av: IsabellsHamsterhem

Visar du stamtavlorna så är det lättare att se vilka färger som kommer att komma.

Anmäl
2018-02-01 10:22 #5 av: Vevvis

Okej tack. Ska försöka ta bättre bild.
Vet inte vad han ens färg heter och de har inga stamtavlor 😅. Är rätt ny med det här

Anmäl
2018-02-01 14:18 #6 av: 91Marran

Hur vet du att de är vintervita?

Anmäl
2018-02-01 14:21 #7 av: EmiCar

#5 Har du köpt de från en djurbutik? I så fall så kanske det inte var det bästa valet att para dem. Att para på en hamster utan stamtavla är inte den bästa idéen. Man vet inte vad de har för gener, till exempel om föräldrarna har varit sjuk osv. 

Min guldhamster uppfödning ---> https://deniqueshamstrar.weebly.com Blomma

 HjärtaMedarbetare på Hamster ifokus Hjärta

Anmäl
2018-02-01 18:12 #8 av: IsabellsHamsterhem

Har de inte stamtavlor så är de hybrider och bör inte avlas på då man inte vet deras gener.

Anmäl
2018-02-02 17:41 #9 av: Elsa Lundholm

grattis vad kul med en kull 

Anmäl
2018-02-04 11:03 #10 av: Vevvis

De är från en djuraffär som tar in djur från privatpersoner, inga grossist djur. Tog hem de för att de skulle avlivas. (Hade praktik på djuraffären). Trodde att stamtavla bara var bra för om man ville vara lite mer professionell, ber om ursäkt för min okunskap. Tänkte att det skulle vara en kul grej att ta en kull på dem.

Men gjort är gjort och det är svårt att få de "oparade" antar jag. Såhär ser honan ut idag. Tror ni hon är dräktig?

Anmäl
2018-02-04 11:03 #11 av: Vevvis

Anmäl
2018-02-04 16:42 #12 av: 91Marran

Har du burar till varje nytt djur? Tänkte om ungarna inte håller sams. :) Lycka till!

Anmäl
2018-02-04 16:54 #13 av: Cosmopiloten

Att avla ska väl aldrig vara en kul grej? Speciellt inte när man inte har tillräcklig kunskap om de djur som ska användas i aveln.
Gjort är gjort, men se till att läsa på så mycket du bara kan så en eventuell kull åtminstone kan få bästa möjliga förutsättningar, och sära på honan och hanen omedelbart annars kommer han para om henne så fort ungarna kommit. 

Anmäl
2018-02-05 09:07 #14 av: Elsa Lundholm

jag rekommenderar svenska hamsterföreningen där hittar man bra med fakta 

Anmäl
2018-02-05 16:05 #15 av: IsabellsHamsterhem

Om de skulle avlivas hade jag tvivlat på om de var bra avelsdjur. Men gjort är gjort, nu får vi försöka göra det bästa av situationen och hjälpa dig så mycket som möjligt. Det är lätt att vara efterklok ;)

Som #12 skriver så behöver du ha extra burar hemma. Ungarna kan börja bråka i tidig ålder, alltså t.ex strax efter blivit separerade från mamman. Hybrider börjar nästan alltid bråka när de blir könsmogna, så när de är ca 4-5 veckor så kan du räkna med att behöva sitta med dem i varsin bur. Har du inte fått dem sålda tills dess. Hanarna ska separeras från honorna vid 3-3,5 veckors ålder. Man får INTE separera dem från mamman tidigare än 3 veckors ålder!
Så det kan vara svårt att få de sålda innan 5 veckors ålder, så var förberedd med lämpliga burar.
Tänk även på att skaffa en liten buffert, en förlossning kan ge många problem. Min hona fick mjölkstockning i slutet av amningen, sådant måste man åka in till veterinär för! Så se till att du har pengar till sådant!
Honan ska inte ha hus när hon har ungarna, då de kan hamna under och tryckas ihjäl. Utan inga saker som de kan klämma sig på i buren. Ställ sandbadet på botten och inget strö under utan direkt på botten så de inte kan gräva sig under! Och så de kan gå runt det så de inte kan klämmas mellan vägg och skål. Ha mycket (!!!!) toapapper eller carefresh som hon kan bädda i. Och ca 2 dagar innan hon ska föda så ska du låta henne vara TILLS ungarna själva börjar vandra ut när de är ca 14 dagar. RÖR inte i boet eller ungarna! Mamman sköter det själv. Har du tur så kan du eventuellt kolla in när mamman är ute och äter, men det beror helt på hur bra kontakt ni har. Om ni inte har jättebra kontakt så hade jag inte gjort det. Blir hon stressad eller skrämd så kommer hon äta upp ungarna.
Ha inte vattenskål när ungarna är små, då kan dem drunkna utan ha vattenflaska så pass lågt att även ungarna kan dricka ur den.
Ta bort hjulet några dagar innan mamman ska föda, om det står kvar så kan mamman ignorera ungarna eller så kan ungarna skada sig när de väl börjar krypa ut. Du kan sätta i hjulet igen när ungarna ska separeras vid 3,5 veckors ålder.
Börja hantera ungarna när de börjar komma ut själva ur boet (ca 2 veckors ålder), då har de hår och har öppnat ögonen. Håll de inte högt ovanför buren utan håll precis ovanför då de är lite vingliga på benen och kan lätt skutta iväg och skadar sig lätt om de ramlar högt! De är väldigt ömtåliga!

Sen innan du säljer, diabetestesta alla ungarna för att se så du inte säljer ungar med diabetes. Och välj hemmen med omsorg.
Detta är inte ens hälften av allt man behöver tänka på. Läs mer på svenska hamsterföreningens hemsida och ta gärna kontakt med en uppfödare som kan svara på alla dina frågor och följa dig genom din hamsters graviditet och ungarna sen när de kommit!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.