Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
28 - Nyfiken i en strut

En djuraffär som verkar vettig

2018-01-04 22:51 #0 av: Pandi00

Det är såhär att det finns en djuraffär i stan som jag i somras var väldigt emot. Men nu har de bättrat sig rejält! Inte för små burar, hamstervadd finns inte i burarna, bra hjul osv. Skulle man då våga köpa där ifrån? Ingen jag ska göra, bara en liten kvällsfundering. Jag har gett dem tips och de tar till sig, jag blir så glad när djuraffärer lyssnar på en :) Till skillnad från en annan djuraffär i stan som är sååå oseriös, de har extremt små burar, stinker ammoniak, hårt hö till hamstrar, tar gerbiler i svansen osv. En sådan affär skulle jag aldrig ens fundera på att köpa djurtillbehör i (har anmält djuraffären!!). Men i djuraffär 1, hur tänker ni där? Vet att det finns denna hemska aveln, men praktiserade där några gånger och de verkar vara ganska vettiga med vilka de köper djur ifrån. Och guldhamstrar vet jag vart de kommer ifrån vilket är någon som avlar på trevliga föräldrar. Jag är även ganska säker på att de inte ens säljer hamstervadd men kan ge en uppdatering om det imorgon.

Som sagt, en kvällsfundering, ska inte köpa djur därifrån :)

Anmäl
2018-01-04 22:57 #1 av: Lamina

Ingen som säljer till djuraffär kan avla seriöst. Säljer man bort delar av eller hela kullen till en djuraffär där vem som helst kan köpa dom visar man inte bara tydligt att man sliter fullständigt i hur djuren man föder upp får det här i livet; man förlorar också alla möjligheter att hålla koll på sina linjer och kunna avgöra vilka sjukdomar, dåligt beteende osv som kan finnas i dessa.

Så mitt svar är nej. Oavsett vart dom köper in ifrån kan det inte vara en seriös och bra uppfödare.

Anmäl
2018-01-06 05:19 #2 av: IsabellsHamsterhem

Jag hade inte köpt.
Man kan avla på väldigt trevliga föräldrar och ändå få fram väldigt sjuka djur, eller väldigt aggressiva djur. För att kunna avla seriöst behöver man ha dokumenterad bakgrund på djuren. Vilket är extremt viktigt vid avel. Utan det vet man ingenting bakåt i ledet. Man kan ha tur och få fram fina och snälla hamstrar, men det kan även bli väldigt dåligt och då är det djuren som lider.
Oavsett så är säkerligen de trevliga hamstrarna personen avlar på, från grossister. Vilket i sig gör att hon avlar bara vidare på inavelsgener som ingen kontrollerat på många generationer.
Men det finns alltid bättre och sämre djuraffärer. Jag hade hellre gått och handlat saker till mina djur i den där djuren mådde bra och där de sålde bra produkter. :)

Anmäl
2018-01-06 13:09 #3 av: Pandi00

#2 Jag handlar bara saker till hamstrarna i den bra djuraffären just för att inte stödja den dåliga på något sätt. Och självklart att man inte ser bakåt i ledet hos djuren. Men ändå glad att det finns djuraffärer som försöker bättra sig, det bästa hade varit att inte sälja djuren i affär alls, men nu är det som det är tyvärr

Anmäl
2018-01-06 21:03 #4 av: IsabellsHamsterhem

#3

Ja precis :) Det är det minst onda av två onda ting :) De går åt rätt håll iallafall och det bör uppmuntras :)

Anmäl
2018-01-06 21:20 #5 av: Lamina

Vad jag har märkt så är det allt färre som säljer djur i affär. Tyvärr befarar jag att det kan vara som ett djuraffärsbiträde sa till mig en gång: "folk "beställer" på nätet istället." FunderarArg

Anmäl
2018-01-06 21:31 #6 av: Pandi00

#5 Va?! Beställer på nätet?! Man får ju inte ens se djuret då innan man får hem det? Kan ju inte se om det ser friskt ut. Trodde vi va påväg mot andra hållet?

Anmäl
2018-01-06 21:35 #7 av: Lamina

Det kryllar av folk som kallar sig uppfödare utan att avla det minsta (eller bara så mycket som är absolut nödvändigt...) seriöst. Folk vänder sig dit och pekar på en bild och kan hämta när ungen/ungarna är leveransklara. Sen känner dom sig duktiga för att dom köpt från uppfödare. På ytan ser det bättre ut, men i mina ögon är det en ren beställningsvara.

Anmäl
2018-01-06 21:52 #8 av: Pandi00

Hoppas att vi nån gång slutar behandla djur som varor

Anmäl
2018-01-08 00:29 #9 av: IsabellsHamsterhem

#7
Har ett hamsterhem och förstår att du uppfattat det så. För MÅNGA gör så! Jag har folk som hela tiden skriver och säger att " Jag ska ha en supertam hamster som aldrig bits som kan hämtas på julafton".. Eh.. nej. Det är inte ett bord ni beställer!
#0 har köpt av mig och det var en bra dialog där man får veta lite hur djuret kommer få det och lite så :) Det är ju ett djur man köper! :)
Men det är många som tror att man säljer till alla bara för att de vill ha. Vilket jag inte gör, jag har nekat väldigt många när de inte kunnat ge hamstern ett liv jag tycker är bra. Och jag vet väldigt många som kallar sig uppfödare, som har uppfödarnamn och, vinner mycket priser på uts, men som jag aldrig i hela mitt liv skulle köpa hamster från, eller sälja till. Alla uppfödare är inte bra uppfödare. Många som avlar på sjuka gener, som inavlar och som säljer till vem som helst utan att informera. Som t.o.m säljer i dåliga burar utan hus, med små hjul osv. Det är även oftast dem som har flest kunder, då dem säljer till alla.
Men enligt mig är de inte bättre än djuraffärer.

Det finns många bra uppfödare, som värnar om sina djur. Som sätter krav på köparen för att de ska vara säkra på att sina djur får ett bra hem <3 Och det är såklart dem man menar när man säger uppfödare. Men det finns självklart de som inte är bättre än djuraffärer!

Jag brukar dessutom inte låta någon boka en hamster före jag träffat dem. Jag brukar ha 2-4 hamstrar man får välja mellan och träffa. Så man får känna vilken som passar en bäst. Ofta fastnar man för en direkt och sedan blir det den :D
Jag föredrar också att man tittar och tingar första gången man hälsar på, och sedan kommer och hämtar en vecka senare. Så man verkligen tänkt genom sitt beslut så det blir rätt <3

Anmäl
2018-01-08 11:08 #10 av: Pandi00

#9 Så som du har det är helt fantastiskt. Märks att du bryr sig om djuren, och man ska gå på magkänsla när man köper hos uppfödare/privatpersoner. Men kan man inte mycket så är det ju svårt. Folk får sluta och vara så ha-galna, tänk på vad DU kan ge djuret, inte vad djuret kan ge dig. När folk börjar tänka så, det är då vi får förbättringar.

Anmäl
2018-01-08 11:38 #11 av: Lamina

#9 Hoppas inte du fick den uppfattningen. Men jag menade självklart inte alla uppfödare. Men precis som du säger så är det jag upplever kontakten mellan vissa kunder och uppfödare.

I ärlighetens namn har jag också köpt djur genom att titta på bilder. Men det har varit från folk som jag känner och vet är bra och som vet vem jag är och att djuren får det bra. Och det har hänt, när jag träffat djuren, att vi kommit fram till att vi inte klickar. Eller att någon annan verkar trivas bättre hos mig. Det är ju en ny familjemedlem, vi måste tycka om varandra. <3

Anmäl
2018-01-09 01:48 #12 av: IsabellsHamsterhem

#10
Tack <3
Ja precis, det är en själv som ska ge djuret något bra <3 Här säljer inte jag om inte köparen kan ge djuret något som jag inte har möjlighet till. T.ex större bur, mer utevistelse och framförallt daglig hantering. Något jag inte alltid hinner med alla. Den ska ju få det bättre i sitt nya hem, annars finns det ingen anledning till att sälja! Man ska ju inte ha dem bara för att ha utan för att man vill ge djuret det bästa man möjligtvis kan!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.