Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
18. HAMSTER ALLMÄNT

Skaffa hamster igen? SAMLA låda?

2017-12-29 18:31 #0 av: Blixtie

Hej, jag funderar på att skaffa hamster igen. Jag har haft många olika djur, 2 undulater, 2 kaniner, 5 råttor, en dvärghamster (funkade inte ihop med någon annan) och nu har jag 2 katter (bondkatt och Brittiskt korthår). Saknar dock att ha smådjur och nu är det 4 år sedan jag hade hamster. Har funderat på att skaffa hamster igen då och då men är såklart orolig för mina katter. Min brittiska korthår är väldigt lugn och han är mesig för min andra katt så tror inte han skulle bry sig. Min bondkatt är däremot livlig och full med energi. 

Jag hade min dvärghamster i en samla låda från IKEA (ska köpa ny isåfall för har inga hamstersaker kvar). Funderar dock på att skaffa en guldhamster, finns det risk att den gnager sönder plastlådan?  

Till sist, hur fungerar det med era katter? Glad

Jag har en idé om att när katterna lärt känna hamstern så kommer de inte bry sig. En SAMLA låda som står på golvet med lock (med lufthål) och låsclips borde vara säkert?

Mvh Angelica

Anmäl
2017-12-30 06:29 #1 av: IsabellsHamsterhem

Ja, hamstrar kan gnaga sig igenom plast. Dock ovanligt men det kan hända så du får hålla koll och isåfall byta lådan innan hålet blir tillräckligt stort för att de ska kunna rymma :)

Jag har två katter, och bara tak på ungefär hälften av mina burar. Dock så är aldrig katterna obevakade inne på rummet. De lär sig snabbt att det inte är ok att hoppa upp på vissa burar, medan det är ok att sova på vissa. Det viktigaste är ju att aldrig tillåta att de är uppe på eller försöker hoppa upp på den, så lär de sig fort.
Är den stängd med låsclips, två på var kortsida så bör katterna inte komma in och hamstern bör inte komma ut :)

Min ena katt ligger numera och sover bredvid lekhagen när det springer hamstrar i den :) Han bryr sig inte alls, kan ibland sträcka ut en trött tass i ett tappert försök att nå dem men verkligen inget aggressivt eller så utan mest mys :D

Anmäl
2017-12-31 23:05 #2 av: Blixtie

#1 

okej, jag får se hur det blir. Jag har funderat många gånger men är så rädd att det inte funkar Glad  jag bor i en etta och har svårt att ha hamstern ensam. Man skulle kunna ha hamstern i badrummet (har ändå inte kattlådan där) när jag inte är hemma. Har läst någonstans att någon löste det så, men det känns lite konstigt Oberörd

Har även funderat på att skaffa någon av de större duna burarna istället för SAMLA.

Anmäl
2017-12-31 23:54 #3 av: IsabellsHamsterhem

Jag hade inte satt in dem på toaletten på grund av alla bakterier och medel där ofta är inne :) Om det nu är så att du är borta mycket (tänker att du jobbar säkert heltid) :) Någon timme om dagen bör funka, men inte 8-10 timmar om dagen, kan bli för mycket tror jag :)

Tänk på att ett 28cm hjul enbart går in i den största dunan (99cm) :) Så du inte tänker köpa guld och sedan inte får plats med hjulet :)
Det negativa med galler (i taket på dunan) är ju även att det har hänt att katter lyckats få tassen tillräckligt nära och kunnat skada hamstern. Dock väldigt liten risk i en duna, men risken finns :)
Men vet många som har duna med katter och det funkar så bör gå bra, men ha bara inte så hamstern kommer upp till taket :)

Anmäl
2018-01-01 13:04 #4 av: Blixtie

#3 

Mycket funderingar nu Skrattar jag har även som ett "förråd" i lägenheten, har ingen dörr där nu eftersom katternas toalådor och ett klösträd är där i värsta fall kan man använda det utrymmet och ha katternas saker på ett annat ställe. Annars är jag mycket hemma för att jag studerar på universitetet. 

Anmäl
2018-01-02 00:16 #5 av: IsabellsHamsterhem

Okej :) Det löser säkert sig :) Har du bara en säker bur så är det ingen fara med katterna heller :)
Kolla på terrarium, de är ju säkra. Dock ofta rätt dyra men kanske kan hitta något guldkorn :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.