burar,tillbehör,inredning

Rengöring av springhjul Trixie Silent wheel

2017-12-28 20:17 #0 av: Novachan

Hej på er! Jag tänkte kolla med er om ni har några tips på hur man enklast rengör Trixie Silent wheel? När jag köpte den trodde jag att man kunde ta bort den svarta/gröna delen av hjulet, alltså den del har hål i sig som hamstern, eller i mitt musen, kan ta sig in och ut ur hjulet. När jag har läst beskrivningar om hjulet så verkar folk tycka att den är lätt att städa ur men jag tycker det är svårt eftersom man inte kan dela den som jag trodde...

Jag frågar er eftersom det antagligen är vanligare att hamsterägare ha springhjul än hos musägare.

Anmäl
2017-12-28 21:19 #1 av: IsabellsHamsterhem

Man kan ta av delen med hålen :) Det är bara att dra :) 
Jag tar av mina och bara sköljer ur och sedan torkar med en trasa, eventuellt diskar dem med diskmedel :)

Anmäl
2017-12-29 00:15 #2 av: Novachan

Går de inte sönder då? Frågade i en affär som sålde samma modell och de sa att de inte gick att ta isär...

Finns kanske liknande modeller eller samma fast gamla, så bara för att vara extra tydlig så menar jag det springhjulet som säljs på zooplus.se

Annars får jag väl testa och se om jag pajar den eller inte för den är så äckligt skitig och stinker så den måste rengöras ordentligt eller så måste jag kasta den - känns så onödigt lissom.

Städtips uppskattas dock :)

Anmäl
2017-12-29 07:46 #3 av: 91Marran

Lägg in den i diskmaskinen :)

Anmäl
2017-12-30 06:21 #4 av: IsabellsHamsterhem

Jag menar detta som hamstern är i (eller länk till zooplus här : http://www.zooplus.se/shop/gnagare_smadjur/burtillbehor/hamsterhjul/279213).

Det går att ta av framsidan på och rengöra.

Anmäl
2017-12-30 10:22 #5 av: Novachan

Yes, då menar vi samma! :)

Anmäl
2017-12-31 20:40 #6 av: Blixtie

Lite OT men jag går i tankarna på att skaffa hamster igen, tycker ni att det hjulet är bra? är det tyst? Glad 

Anmäl
2017-12-31 21:19 #7 av: IsabellsHamsterhem

#6

Jag tycker inte att hjulet är tyst. Bra är det då det är lätt att rengöra och ingen av mina gnagar på det. Men det wobblar som in i!

Jag föredrar trähjulen trots att flera av mina gnagar på dem, och de är dyrare. Just för att de är tysta :)

Har man inte hamstern i sovrummet så det inte gör något om det låter, så är absolut detta hjulet smidigast att ha :) Det är inget dåligt hjul, förutom att det låter lite :)

Anmäl
2017-12-31 22:57 #8 av: Blixtie

#7 

okej, jag har även funderat på att inte ha hjul, men vet inte om det är "tillåtet". När jag hade dvärghamster så användes inte hjulet ens Skrattar

Anmäl
2017-12-31 23:15 #9 av: Novachan

#8 Det är ju upp till ägaren om ens husdjur ska ha springhjul eller inte, de måste inte ha det och det är tillåtet att inte ge dem springhjul.

Jag ska ge springhjul eller springdiscar till fler av mina möss för att jag tror det kommer tycka det är kul att leka med och roligt för mig att kolla när de leker. Men de två hanar som har sådant just nu fick det för att de hade behov av det - hade för mycket energi i sig som de inte visste vad de skulle göra av med; klättra lite väl mycket i gallertak och en försökte springa på plastlåde-burväggen >.<

Anmäl
2017-12-31 23:57 #10 av: IsabellsHamsterhem

#8 Man kan ha dem utan hjul. Det viktiga då är att ha en stor bur med mycket stimulans. En vuxen hamster brukar springa ca 6km-1mil om dagen. Detta behovet måste kunna stimuleras i buren. Vilket är väldigt svårt utan hjul!
Du måste varje dag ge den någon slags aktivitet såsom att jaga insekter, problemlösning eller liknande. Att gömma lite godis räcker inte långt :) Den måste hållas upptagen i ca 1 timme, MINST.
Att ha den ute i 1-2 timmar lär heller inte trötta ut den tillräckligt :/ Men det går om man har stor bur och mycket fantasi!
Sen är det självklart också väldigt individuellt, vissa kräver ju mer än andra :)

Ska du inte ha hjul så rekommenderar jag att köpa en hamster som tidigare inte haft hjul :) Jag har märkt att hamstrar som inte haft hjul är mer nöjda med omgivningen och har "bättre" hjärna när det gäller att hitta saker att göra. "hjulhamstrar" klättrar gärna på glas och biter en massa istället.

Lycka till :D

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.