hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster

Intressantare fodersök

2017-12-02 14:35 #0 av: grrreta

Vilda hamstrar färdas långa sträckor för att söka föda och bär med den i kindpåsarna hem till boet och tama hamstrar  har kvar detta beteendet i generna. Varför då hålla på och lägga maten inne i buren tänkte jag och beslöt pröva en lite annorlunda modell: 

Sedan en tid får min hamster sin mat i leklådan i stället. Varje kväll gräver jag ner maten runt omkring i hela leklådan under ett mycket tjockt lager strö och i (eller under) diverse kartonger mm  så hon ska få ett rejält jobb med att leta fram den och sedan släpper jag ner henne. Kolossalt uppskattat!

När kindpåsarna är fulla visar hon att hon vill upp och då sätter jag tillbaks henne i buren så hon kan lägga över allt i sitt privata matförråd.

Det här känns som om hon får en möjlighet att få lite mer utlopp för sina inneboende instinkter. Ändå bättre hade det varit om hon hade kunnat få vara lös och leta mat överallt inomhus men vårt hus är inte  såpass hamstersäkert tyvärr. 

Anmäl
2017-12-04 16:08 #1 av: IsabellsHamsterhem

Man kan även, om man har t.ex akvarium. släppa ner levande mjölmaskar och gråsuggor så hamstern själv får leta rätt på maten :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.