Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
18. HAMSTER ALLMÄNT

Minskat hamsterintresse?

2017-04-03 09:23 #0 av: Rebelyell

För några år sen fanns det massor av hamsteruppfödare, det var hög aktivitet på hamster.ifokus och det var massor av säljtrådar på hamsterungar. Nu är det svårare att hitta en hamsteruppfödare, ofta får man åka en bra bit och aktiviteten härinne tycker jag inte är detsamma som förut. Säljtrådar med hamsterungar ser man heller inte lika ofta. Har uppfödare lagt ner sina uppfödningar, varför? Och har allmänintresset för hamstrar sjunkit?

Är det bara jag eller är det någon mer som känner samma?

Jag har letat efter en dvärghamsteruppfödare som föder upp vintervita men har bara hittat en och det var 3h härifrån vilket är lite för långt bort. Så jag valde blocketvägen istället, en familj som köpt en hamster i djuraffär och tröttnar/ej har tid längre.

Anmäl
2017-04-03 11:27 #1 av: Felicia1995

Känner precis samma! :( Det är så tyst här och även i grupperna på facebook. Det är liite mer liv bland guldhamsteruppfödare kan jag tycka men inte så mycket. Har själv erbjudit mig att ta emot två omplaceringsdvärgar, känns inte som de finns så många andra alternativ då uppfödarantalet hos dvärgar är lågt och aktiviteten hos de är begränsat. Är ju bra på sitt sätt då skuffas inte omplaceringarna åt sidan iaf :)

Anmäl
2017-04-03 11:57 #2 av: UlrikaD

Jag tycker istället att det kommit många fler guldhamster uppfödare. Sådana som precis börjat och kanske haft nån kull bara. Sådana tycker jag det kommit massor av på senaste åren.
Men många som har hållit på i massa år har lagt av istället.

På dvärg sidan tycker jag det har blivit väldigt mycket färre uppfödare.

Ifokusöverlag verkar ha sämre aktivitet sen fb "tog över". Där finns det ju istället många olika hamster grupper.

Anmäl
2017-04-03 13:10 #3 av: Ingunn_1969

Det är nog snarare aktiviteterna på ifokus som har sjunkit. Reggade uppfödare finns på de två hamsterföreningarnas hemsidor, Svenska Hamstersällskapet och Svenska Hamsterföreningen. De flesta uppfödare annonserar sina kullar via olika forum på facebook eller helt enkelt bara via de egna hemsidorna.

Jag försöker vara inne här ibland och läsa/skriva men de flesta uppfödare har tappat intresset för att vara akriva då diskussionerna ofta hålls på så låg nivå. Det finns liksom gränser för hur intressant att det är att diskutera t.ex hybridavel för hundrade gången med någon/några som är totalt faktaresistenta. Roligare saker kan man ha för sig. 

Antalet uppfödare på dvärghamster ligger på ungefär samma nivå som de senaste fem åren upplever jag. Några fler campbellsuppfödare finns det nu, glädjande nog.

Men att leta enbart via ifokussidorna är för begränsat. Man måste gå andra vägar för att hitta uppfödarna.

Mvh Ingunn

www.snogatanshamsteruppfodning.com

Anmäl
2017-04-03 13:20 #4 av: Roonja

Uppfödarantalet har nog inte sjunkit utan det är aktiviteten här. Jag var väldigt aktiv förut. Nu pluggar jag + 3 jobb och mina djur. Har inte all tid i världen att sitta här. :/ Tyvärr. Facebook är mycket lättare dessutom, både att ladda upp bilder och nå fram till människor.

Anmäl
2017-04-04 11:50 #5 av: wildalia

Tror som annan mindre aktivitet här.
De flesta söker sig till facebookgrupper.
Där ser man hamsterungar väldigt ofta.
Många uppfödare runt om i landet.

Anmäl
2017-04-04 13:02 #6 av: Rebelyell

Jag avaktiverade min fb i höstas, så jag har inte sett hur aktiviteten är där. Men efter att jag läste era kommentarer så aktiverade jag den igår igen och kikade i hamstergrupperna och kan konstatera att ja, det är mycket mer aktivitet där. Verkar som den förts över från ifokus till Facebook. ;)

Anmäl
2017-04-07 23:32 #7 av: luddtuss

Vad finns det för olika hamstergrupper att va med i på fb för oss "vanliga" hamsterägare☺️?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.