Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
03. CAMPBELLS ALLMÄNT

Mina Campbells hamstrar blir vitare

2017-02-01 19:40 #0 av: Lillithan

Jo nu är det så här att vi har 6 stycken Campbells hemma och en del va de som vi sagt vart blacked mottled har blivit ljusare! Ena av vår hane än nästan helvit har endast kvar lite gråa ljusa markeringar på huvudet och lite på magen. Mamman till honom var det detsamma med men hon blev vitare men hade mer svart än honom! Hans morfar var en silverring (sa mamma och hans uppfödare). Vad kan detta bero på? Det är inte bara våra blacked mottled hamstrar utan en som är lite mer brun vit har precis börjat bli mer vit. Vår "gula" (minns inte vad färgen heter hehe) hamster har inte så även inte våran black eyed lilac. Så skulle gärna vela veta vad som försegår eftersom dessa INTE är vintervita och har inte det i släkten isåfall skulle det vart VÄLDIGT långt bak då alla på stamtavlorna är Campbells, förövrigt mår dessa hamstrar som vanligt oså det är bara färgen.

Anmäl
2017-02-02 15:53 #1 av: Ingunn_1969

Silvering är ett ärftlig anlag, en teckning,  precis som mottled och platinum.

Det vita sprider ut sig mer och mer mer åren. Det har inget med vintervita att göra, silvering finns inte hos vintervita.

De flesta som avlar campbells försöker undvika silvering då man tycker att det "förstör" färgen. Men några uppfödare tycker det är fint och avlar på det medvetet. Det är ju helt upp till var och en vad man tycker, och det kan ju variera över tid också vad man tycker är fint eller inte.

Mvh Ingunn

www.snogatanshamsteruppfodning.com

Anmäl
2017-02-02 23:32 #2 av: Lillithan

#1 Tack nu gick vi äntligen svar på den frågan!❤ Då behöver vi inte vara oroliga eller något sånt! Vi visste att silverring blev så men eftersom han som hade den färgen så var han mer svart så vi avlade med honom😊 Alla hamstrar som blir vitare kommer från samma mamma och hennes pappa är då den som var silverring (han har tyvärr fått bort).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.