burar,tillbehör,inredning

Den optimala hamsterburen

2017-01-27 10:31 #0 av: Vanílj

Hej! Som gymnasiearbete har jag valt att försöka ta fram en hamsterbur som ska vara så bra en hamsterbur kan vara. Med andra ord ska jag designa den optimala hamsterburen. Det var något år sedan jag själv hade hamster nu men jag kommer ihåg att jag tycke att det där med att hitta en riktigt bra bur var jättesvårt. För att ta reda hur folk tycker en hamsterbur ska vara så har jag gjort en enkät nu som ni hemskt gärna får svara på. Det ska inte ta lång tid alls.

Tack så mycket!

enkät: https://goo.gl/forms/a1lOfNwhXN2S2xh22

Anmäl
2017-01-27 19:25 #1 av: Lojs

Jag har svarat, men det gav ju inte direkt en möjlighet att svara på vad som är en optimal bur. 
För mig har en optimal bur stor bottenyta, stor plats uppåt för ett rejält lager strö att gräva i samtidigt som hjul och andra leksaker får plats, ingen möjlighet att klättra högt och trilla ner och slå sig mm. Detta blir i mina ögon en jobbig bur att städa om den ska ha rejäl bottenyta, men eftersom djurets trivsel är viktigast så är det svårt att komma ifrån oavsett materialval och liknande.

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2017-01-27 19:48 #2 av: Vanílj

Tack! :) Jag tänkte man kunde skriva det under hur en felfri bur skulle kunna bli ännu bättre, men att skriva här fungerar också bra. Än så länge tänker jag mig en metallram med löstagbara väggar i plexiglas. Buren ska vara absolut minst en halv kvm i bottenyta med möjlighet att med rör koppla ihop den med fler burar.

Anmäl
2017-01-28 01:45 #3 av: wildalia

Den ultimata buren i hamsterns ögon, är ett stort akvarium. Där det finns som ovan beskriver det.
För mig är det som jag har det i dag en ombyggd Kallaxhylla från ikea.
Den är 136 cm lång och i två fack. Ett fack står deras hus och mkt strö. Både i hampaströ ( lättströ ) och carefresh som de gärna bygger sitt bomaterial utav. Jag har mina hamstrar i ögonhöjd, lätt skött bur. Dragfritt och ljust. Det är en ultimat bur för mig och hamstrarna verkar trivas. Det finns hjul och klättermöjlighet i lägre höjd och andra stimulerande saker i buren.

Anmäl
2017-02-10 10:33 #4 av: Vanílj

Nu stänger jag för fler svar. Tusen tack för alla tips och åsikter!

Jag vill förtydliga att jag inte kommer att tillverka någon fysisk bur inom mitt gymnasiearbete. Min förhoppning är dock att kunna sätta den i produktion i framtiden, och då i bästa fall bidra till att fler hamstrar får ett bättre hem. Tusen tack ännu en gång, hade aldrig förväntat mig att så många skulle vara så engagerade i mitt arbete :D 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.