Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk

hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
avel,genetik,uppfödning,kinesisk

Lite intresserad av uppfödning!!

2016-12-06 21:55 #0 av: denitaanita

Hej ,jag älskar små söta hamstrar .har haft ganska många när min dotter var barn .men nu har jag en själv ,som jag tänkte köpa en liten hona till .kanske lite bäbisar kan dom få då, därför så undrar jag .vad ska man tänka på .förutom att man ska ha köpare till dessa .hur många kan små småttingar  kan en dvärghamster få??

Anmäl
2017-02-15 12:18 #1 av: Kex!

 Campbells 10 ungar, för vintervit 11, Roborovskis 9 ca läste jag på SHF 

// Lova

Medarbetare Hamster Ifokus 


Anmäl
2017-02-15 13:54 #2 av: Cireea

*Nu är visserligen det här inlägget från december förra året men jag svarar ändå utifall någon ramlar över inlägget*

Det man ska börja tänka  på är varför man tar kullen. Varför vill du avla på just dina djur? Vad kan dom göra för att främja arten? Glad

Sedan, vad är det för sorts dvärghamster du ska avla på? Har dessa stamtavla? Har du testat dina hamstrar för diabetes eftersom det är vanligt hos dvärghamstrar? 

Om du _inte_ har köpt hamstrar med stamtavla rekommenderar jag dig att börja om från början. Det vill säga, köpa djur med stamtavla från en bra uppfödare.
Köper du från en uppfödare kan du dessutom få hjälp hela vägen med alla frågor du kan tänkas ha inför en kull. Får idé 

Avla absolut inte på två hamstrar bara för att du tycker hamsterbebisar är söta. Det är inte en tillräckligt bra anledning för att avla. Oberörd Varje kull bör vara genomtänkt och det ska finnas ett mål bakom parningen, se det som att djuren du kombinerar i en parning ska ge avkommor som är snäppet bättre. Du vill ju att arten ska utvecklas mot det bättre och därför kan man inte bara ta vilka djur som helst och sedan ta en kull. Välj djur med omsorg.

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.