Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovskis avel,genetik,uppfödning,roborovskis hälsa,beteende,kosthållning,roborovskis Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
Rysk-vintervit

Snälla, hjälp mig!

2016-11-02 10:04 #0 av: Tuvas_hamstrar

Igår rymde min ena dvärghamster (jag har två men bara en rymde) hon var kanske borta i ett par timmar sen hittade jag henne under sängen. Sen kollade jag under sängen och hittade massor av olämpliga saker som hon kan ha gnagt på, och så måste hon ha ramlat ca 20cm eftersom buren sås lite upphöjt. Nu beter hon sig precis som vanligt men jag är ändå orolig. Ska jag gå till veterinären och undersöka henne? Eller är det någonting jag kan göra själv? Snälla hjälp mig!

Anmäl
2016-11-02 10:05 #1 av: Tuvas_hamstrar

Jag menar förstås står inte sås :)

Anmäl
2016-11-02 10:13 #2 av: Tuvas_hamstrar

Jag hittade precis en tom plastpåse med hål i! Vad gör man då?

Anmäl
2016-11-02 10:14 #3 av: Choklad

Om du vill kan du ju gå till veterinären för säkerhets skull.  Eller ringa till dem och berätta för dem vad som har hänt, och då kommer du att få svar på hur du ska göra. 

De hamstrar vi har haft har inte gnagt på saker så som råttor och möss brukar göra, hamstrar samlar istället ofta in det de vill ha i sina fickor, sedan lämpar de av dem i sitt förråd, så titta igenom hamsterns förråd så ser du det finns olämpliga saker där och ta bort dem. även om hamstern blir sur, de brukar bli det då man rör deras lilla förråd. 

U R us

Anmäl
2016-11-02 10:19 #4 av: Choklad

Har din hamster ätit plast så kommer det ut den andra vägen. jag tror inte att det är farligt om det inte upprepas vill säga, och om det inte fanns något olämpligt på plasten. Men ta kontakt med veterinär de vet bäst om sånt här. 

U R us

Anmäl
2016-11-02 10:35 #5 av: Tuvas_hamstrar

Tack för svaret :)

Anmäl
2016-11-02 12:42 #6 av: Emmarwake

Det är nog ingen fara :). 20 cm fall är inte så mycket, det brukar de klara. Om man är orolig kan man kolla om hon känns öm i benen. Min hamster smet ner och jag hittade honom en våning alltså hade han tagit sig ner för trappan men det gick bra. Så länge hon äter och dricker som hon ska är det ingen fara :)

Anmäl
2016-11-02 19:23 #7 av: Majaa12

Har hittat allt från kartong till hårsnoddar i min hamsters bo, det går ju inte att plocka undan varenda liten sak på golvet. Har hon gnagt i plasten lär hon ha sparat det i kindpåsarna eller spottat ut det, dom brukar inte äta något annat än matGlad

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.