Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovskis avel,genetik,uppfödning,roborovskis hälsa,beteende,kosthållning,roborovskis Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
Guldhamster

Sår?

2016-10-26 17:33 #0 av: Moast

Hej!
Upptäckte måndags kväll att Frappe hade en tova med något ihopklippat vid örat, jag fick bort tovan med hjälp utav en tandborste, och märkte då att det var, var som klippat ihop det till en tova.
Jag såg också att det var ganska rött runt örat.
Nu har jag tagit lite bilder med blixt för att själv kunna se lite tydligare, visst ser det ut som ett sår?
Vad tycker ni att jag ska göra? Jag har tvättat med en vatten (på en tops).
Men känns också läskigt om det skulle råka åka ner vatten i örat..

Anmäl
2016-10-26 17:35 #1 av: Moast

...

Anmäl
2016-10-26 17:36 #2 av: EvyKiwy

Jag har personligen aldrig vart med om det men du borde nog ringa och rådfråga veterinären

Hopas det blir bättre!
Lycka till!

Anmäl
2016-10-26 17:36 #3 av: EvyKiwy

BTW söt hamster

Anmäl
2016-10-26 17:38 #4 av: EvyKiwy

En sak till? Förlåt att jag frågar i ett krisigt läge men kan du hjälpa mig i min andra tråd? Skulle verkligen behöva det!
Tack på förhand

Anmäl
2016-10-26 19:45 #5 av: Miikaeela

Att vatten åker ner i örat kan i värsta fall leda till en öroninflammation, så försök undvika stora mängder vatten. Alltid bra att rådfråga en veterinär! Och försök se till att området runt såret ser rent ut (du kan bara badda med en fuktig bommulstops eller pad och sedan även dutta torrt. Men man behöver inte så väldans mycket vatten). Låt såret lufttorka och kolla hamsterns allmäntillsånd och vikt noggrant. Men som sagt detta är allmänna tips men råder dig till att även fråga en veterinär. Lycka till och hör gärna av dig hur det går!

Anmäl
2016-10-26 19:51 #6 av: Miikaeela

Såg inte bilderna förrän nu då jag hade mobilversionen på. Jag tycker mig inte se något sår? Däremot ser huden irriterad ut. Det har väl troligtvis blivit så då någonting irriterar och han har kliat sig väldigt mycket där. Och då du hittat var liknande sekret så kan det vara någon typ av inflammation i örat, ifall vätskan kommit därifrån så att säga. Tog du bilden direkt efter att du tagit bort varet med en tandborste?

Anmäl
2016-10-27 09:19 #7 av: Moast

Tack så mycket för alla svar!
Bilden är tagen dagen efter, ska kolla på det idag igen och återkommer om hur det går :).

Anmäl
2016-10-27 14:12 #8 av: Moast

Idag

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.