Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
00. GULDHAMSTER ALLMÄNT

Annorlunda husdjur sökes för pilotinspelning!

2016-10-14 10:30 #0 av: tomassvensson

Vi på Strix Television ska göra en pilot på ett nytt program där vi söker annorlunda husdjur och dess ägare som kan tänka sig att ställa upp på att bli filmade för en dag.
Har du ett djur som är unikt? En papegoja? En tam höna? Struts? Grävling? Iller? Sällskaps ko? etc...
Hör av dig till oss om du är intresserad!
Bifoga gärna en bild på dig och ditt djur.
Maila på tomas.svensson@strix.se

Tack på förhand!
Med vänlig hälsning.
Tomas

Anmäl
2016-10-14 11:14 #1 av: Roonja

Har igelkottar (afrikansk pygme) :)

Anmäl
2016-10-14 13:29 #2 av: wildalia

Hmm. Ni är medvetna om att det är inte tillåtet att inneha vilda djur hemma. Så det är nog knappast någon som har en grävling hemma 😏

Anmäl
2016-10-14 14:39 #3 av: 91Marran

#2 fast grävling är väl tillåtet enligt lagen? Finns riktlinjer för hur dem ska hållas, om jag minns rätt.

Anmäl
2016-10-14 20:52 #4 av: tiger tok

Ska prata på dem på gården men get, får??

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2016-10-15 00:41 #5 av: Cireea

#2 Grävlingar får man ha som husdjur, dock finns det såklart strikta riktlinjer kring hållningen av en grävling.Glad

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2016-10-15 13:27 #6 av: wildalia

Jag anser ju inte att man håller en grävling som husdjur om man behöver djurparkliknande mått och regler. Det är fortfarande ett vilt djur.
Det är ju inte så att man skall använda dom som man gör med en hund tex.
Tycker öven det är fel att låta hundar tränas på dom.

Citerar :
Egentligen får man ju inte ha rovdjur som sällskapsdjur, som ju grävlingen är, men det finns ett undantag ännu så länge för just grävling. Det beror på att de hålls av jaktintresserade för att testa grythundar i så kallade grytanlagsprov. Grävlingar ä inga lämpliga sällskapsdjur eftersom de är vilda djur och har inte fötts upp för att hållas som sällskapsdjur. De är även nattaktiva, så de är inte så kul som sällskapsdjur ur den aspekten heller.
De får dock som sagt hållas, men ska då hållas enligt ”djurparksmåtten” dvs. de ska ha 600 kvadratmeter stort utomhushägn, med grävmöjligheter, naturmark alternativt minst hälften av markytan mjukgjord (för att kunna gräva), de ska ha gömställen och även tillgång till en lya. Om man vill ha dem inomhus ska de ha minst 16 kvadratmeter att röra sig på, men då måste de släppas ut varje dygn i sitt hägn. De är allätare och äter daggmask, insekter, fågelägg, jordgetingbon, smågnagare, säd, majs, bär och frukt.
Man måste ha tillstånd för att innehava en grävling

Anmäl
2016-10-15 13:33 #7 av: wildalia

Citerar en annan artikel från juni -2016

Ingemar föder upp ngr grävlingar för att träna sina grythundar, dom är inga kelgrisar på det sättet som ett tamdjur. Men det finns undatag.

Grävlingen Kjälle har Ingemar ett särskilt starkt band med, och Kjälle följer med honom nästan överallt. Men träningen måste börja tidigt för att få grävlingar så tama som Kjälle är.
– Det började när han var liten, han var som en liten falukorv. Då var han var helt blind och allting, de ser inget som valpar då. I början får man mata dem med nappflaska och hålla på och greja. Man blir rejält biten och det är ett jäkla jobb, men i dag är Kjälle fruktansvärt tam. Du kan göra vad du vill med honom i princip. Han är precis som en hund, han är med mig överallt!
Just bitandet är en av anledningarna att Ingemar inte rekommenderar gemene man att försöka ha en grävling i hemmet.
– De bits något fruktansvärt så det är ett jäkla jobb med att få dem tama. Man får inte ha handskar heller, för då får de inte den rätta känslan när du sitter och klappar på dem och så. Så det får bli blodigt emellanåt. Sen får du inte ha dem hursomhelst heller. Man måste ha tillstånd, annars får man inte ha ett vilt djur mer än i 46 timmar.
Men ett sådant tillstånd har du?
– Jajjemän, annars hade jag inte vågat berätta om det så här, skrattar Ingemar.

Anmäl
2016-10-18 16:21 #8 av: Roonja

#2 Våra svenska igelkottar är fridlysta, och det är olagligt att ha de som husdjur som privatperson.
Du får ha grävling i fångenskap om du håller måtten. Så det är helt lagligt :)

Afrikansk pygmé igelkott är helt lagligt att ha i sverige. Det är en helt annan art som härstammar från Afrika och har funnits som sällskapsdjur i sverige sedan 90-talet.
//Medarbetare

Anmäl
2016-10-21 11:48 #9 av: wildalia

#8 Konstigt att du inte skriver att det behövs särskilt tillstånd att ha grävling hemma. Fast dom bor knappast inne i hemmet.
Det är fortfarande ett vilt starkt djur. Precis som han skriver i artikeln biter dom rätt mkt. Man har inte en grävling inomhus i en villa tex. Tror knappast att en grävling är till för någon tv inspelning😏

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.