Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit

hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
avel,genetik,uppfödning,vintervit

Para djuraffärshamstrar?

2016-10-11 13:46 #0 av: vle

Jag har hört att man inte ska para hamstrar som kommer från djuraffärer. Varför ska man inte det?

Anmäl
2016-10-11 16:03 #1 av: Cireea

När man avlar så har man ett stort ansvar på sina axlar. Med sin avel ska man också se till att främja arten. Parar man hamstrar utan någon dokumenterad stam vet man heller inte vad som finns bakom. Det kan vara allt från inavel till genetiska sjukdomar som i sin tur kan ge missbildade och sjuka djur. 

Djuren som sitter i djuraffärerna är inte avlade för sin kvalité utan för kvantitet, det vill säga att man inte bryr sig om vad man parar bara det ger kullar. Man bryr sig inte om sjukdomar, inavel eller hamstrarnas psykiska hälsa. 

Många hamstrar i djuraffärerna sägs tas från "privata uppfödare" men det låter faktiskt bättre än vad det är. En privat uppfödare kan lika gärna vara en tidigare kund som fått hem en dräktig hona som fått ungar med sin kullbror för att dom inte särades på tillräckligt tidigt. Det är alltså inte alls bättre även fast det låter snyggare än "grossist". 

Det är bättre att vända sig till en seriös uppfödare som avlar på friska djur med dokumenterad bakgrund. GladDet finns många uppfödare i hela landet, så om du är intresserad av avel kan du garanterat få hjälp av någon som är kunnig. 

Det finns mycket man bör kunna innan man bestämmer sig för att avla. Allt från genetik till sin ekonomi och plats för burar. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2016-10-11 21:49 #2 av: Roonja

#1 Bra skrivet! Blomma

Anmäl
2016-10-12 19:45 #3 av: Jelly the hamster

#1 #2 Tycker jag med!Skrattar

Anmäl
2016-10-13 05:54 #4 av: tiger tok

Toppen skrivet hörni!!!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.