Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
00. GULDHAMSTER ALLMÄNT

Hjälp

2016-09-25 10:48 #0 av: Fannyshamster

Hej, ska köpa hamster men vill fråga lite saker först

Vilket hjul är bra för långhåriga
Bra spån
Inredning
Mat
Pyssel
Hur det går till under städning
Vad ska man säga till uppfödaren

Ska köpa från vallmos, hon omplacerar två hanar så ska välja mellan dom två

Anmäl
2016-09-25 11:51 #1 av: Fannyshamster

Och en till fråga kan man ha carefresh i bara trähuset

Anmäl
2016-09-25 12:18 #2 av: Miikaeela

Jag har en långhårig hona och hon har ju då inte lika lång päls som hanarna så någon som har en långhårig hane får rätta mig om dessa hjul inte passar för långhåriga hanar. Men använder mig av trixies 30cm hjul i plast och ett 30cm flying saucer.

Bra spån: carefresh, hampa/lättströ, toalätt papperspellets (fastnar definitivt inte i pälsen).

Inredning: ett hjul, matskål, vattenflaska, hus (helst i trä då plast inte andas och blir lätt jätte varmt på sommaren), hörntoalett och lite andra aktivitetsleksaker.

Mat: rekommenderar Bunny's hamsterdröm BASIC från zooplus!

Pyssel: jag pysslar oerhört mycket till min guldhamster och bara fantasin sätter stopp! Några bra och enkla pyssel är ex. En låda som du häller ekologisk blomjord eller badsand i så hamstern får ett riktigt tjockt lager att gräva runt i. MYCKET UPPSKATTAT! Eller så kan du bygga ihop små gångar med toalettrullar (tänk då på att ta lite större rullar eller klippa ett jack i dom så att hamstern får plats då guldhamstrar är ganska stora). Googla på hamster diy så får du fram mycket bra tips!

Städning: jag har en detolf till min guldhamster. Börjar oftast med att väcka henne lite försiktigt om hon sover, sen tar jag ut henne ur buren och låter henne springa på golvet under tiden. Skopar upp allt strö med en skyffel och en liten sopkvast. Sen tar jag dammsugaren för att suga upp alla små utspridda sandkorn etc. Efter det sprayar jag allt med en blandning av vatten och vinäger/ättika, låter verka i 5 min. Torkar av med en trasa. Sedan tar jag en fuktig trasa, torkar rent 1 gång och fuktar trasan igen och torkar rent ytterligare 2 gånger. Sedan torkar jag torrt med antingen papper eller en torr trasa. Detolf är ju ganska tung så det är ingen bur man kan bära ner till duschen och spola ur. Men om man har möjlighet till det så är det ännu bättre ;)
Sen är det bara inreda och släppa tillbaka hamstern igen. Jag brukar göra denna storstädning varannan vecka upp till ibland var 3je vecka. Men punkt städar varje dag! Alltså gör rent sandbad, toalett och plockar bort synligt bajs.

Vet inte om man ska säga någonting särskilt till uppfödaren? Vad tänker du på då? :) i mitt fall var det mer uppfödaren som frågade mig saker. Jag frågade också lite saker som jag undrade över. Men ingenting speciellt jag behövde säga :)

Det går jätte bra att ha bara carefresh i huset. Suger upp fukt bra om hamstern kissar i huset. Jag har en blandning av carefresh och rivet toalettpapper just nu!

Hoppas detta hjälpte lite! :)

Anmäl
2016-09-25 12:39 #3 av: Fannyshamster

tackar

Anmäl
2016-09-25 19:08 #4 av: Peach&me

Hjul: inte galler hjul, försök att kitta ett ganska stort hjul med heltäckande springyta. Så blir det bra :)

Anmäl
2016-09-25 20:33 #5 av: tiger tok

Trähjul är bra!!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2016-09-25 20:39 #6 av: Fannyshamster

Kan nån radera denna tråd

Anmäl
2016-09-25 20:41 #7 av: Honeymoon

#6 Varför? Är väl bara bra om tråden finns kvar så andra kan läsa i den. :)

Anmäl
2016-09-25 20:45 #8 av: Fannyshamster

Kan inte skaffa hamster pga min lillebror är allergiker och om vi skaffar hamster och han blir dålig så måste vi sälja hamstern och våran hund

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.