Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
18. HAMSTER ALLMÄNT

Upphittad hamster omplaceras

2016-09-10 00:09 #0 av: Martyvonparty

Hej! Blomma

Jag har under de senaste 2 månaderna tagit hand om en upphittad hamster. Hon är funnen i Rotebro, Sollentuna kommun i Stockholm. Trots flera annonseringar har ingen ägare återfunnits och av hamsterns skick vid upphittandet att döma har hon varit ute en längre tid.

Vid upphittandet var hon mager, hade smutsig och tunn päls, halva örat bortgnagt, ärr runt ena ögat samt på läppen, 

Nu har hon ätit upp sig och är fin i både kropp och päls! Jag tror även att hon är av äldre dagar då hon inte är lika stark i kroppen som min andra, unga, guldhamster. 

Jag har tyvärr inte riktigt den tiden hon kräver eller plats att ha henne. För tillfället bor hon delvis i ett större akvarium, ca 65x43x43 cm och delvis i en Detolfbur. 

Det är inte akut att hitta nytt hem åt henne och jag har dessutom några krav.

Jag vill att hon ska:
- Ha en stor rymlig bur, helst i storlek med Detolf då hon annars blir stressad och rastlös.
- Få dagliga utevistelser från buren. Antingen springa löst eller i hamsterboll.
- Få mycket kärlek 
Hjärta

Hon är underbart snäll i all hantering, dock väldigt sprallig. Hon har aldrig bitit mig och kommer alltid fram ur huset och vill hälsa. Hon klättrar även självmant upp i handen och vidare upp på armen om hon tillåts.  Det finns ingen tvekan om att hon tidigare varit ett ompysslat djur. 

Finns det någon där ute som kan tänka sig att ta sig ann henne? Akvariumet kan fås med + viss inredning, jag önskar dock att det inte blir hennes enda eller permanenta bur. 

Anmäl
2016-09-10 00:13 #1 av: Codswallop

OT, men hette upphittaren Katarina/Kattis?

Anmäl
2016-09-10 00:23 #2 av: Martyvonparty

#1 Oj! Det minns jag inte. Jag hade mest kontakt med dottern till kvinnan jag hämtade henne hos och hon heter Ellinor A. :) 

De hittade nämligen hamster när den sprang in genom deras öppna altandörr och in i vardagsrummet med hunden tätt efter. 

Anmäl
2016-09-10 00:36 #3 av: Codswallop

Ah, då är det inte samma! En släkting i Sthlm-området hittade en liten tjej för ett tag sedan, de var väldigt lika. Hoppas den lilla krabaten finner ett fint hem. <3 

Anmäl
2016-09-10 15:42 #4 av: Jelly the hamster

Tyvär har jag inte någon plats men du är guld värd att du tog hand om henne! Vet att många utliga människor typs kulle fotat henne och gått sin väg! Hoppas att di hitter ettt nytt, bra hem åt henne! <33

Anmäl
2016-09-10 18:14 #5 av: tiger tok

#4 håller helt med!!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2016-09-11 02:26 #6 av: Martyvonparty

Självklart tog jag mig ann den lilla krabaten! :)

Hade en bur över och massor av mat och kärlek att dela med mig av.. tyvärr känner jag att hon är alldeles för krävande för mig... Ledsen

Sen behöver hon nog ett besök hos veterinären med sitt öga. Ärrbildningen runt ögat irriterar henne vilket gör att hon kliar sig där.. Detta orsakar då blodiga sår och svullnad runt ögat... Jag tvättar rent med koksalt varje dag + smörjer in området ikring med lindrande salva..

Tyvärr är det inget jag har råd med att göra för tillfället. 

Anmäl
2016-09-11 09:27 #7 av: Moast

Åh vad synd :( Skulle gärna tagit henne, men då jag redan har två och satsar på att starta en omplacering funkar det inte riktigt.
Det bästa för henne nu är nog om hon slipper flytta mer :(
Hoppas hon hittar ett bra hem!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.