Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovskis avel,genetik,uppfödning,roborovskis hälsa,beteende,kosthållning,roborovskis Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
burar,tillbehör,inredning

Mossa

2016-08-28 17:23 #0 av: emeliesjostrand

Hej! Jag såg en så himla fin hamsterbur-inredning för några månader sen och har tänkt mycket på den.  (Länk samt bildkälla: http://9gag.com/gag/a6dMoe9?ref=mobile.s.cp). Nu undrar jag är det möjligt att ha mossa som underlag till hamstrar? Jag vet inte om jag hade vågat gå ut och plocka i skogen med tanke på ohyra, sjukdomar och liknande men kanske man skulle kunna köpa mossa som djuraffärer säljer till reptiler? Är det ett alternativ? 

Sen undrar jag även om vilka träd man kan använda för att bygga saker till de. Har hört att det är bara går att använda fruktträd då andra träd kan vara gifta för hamstrar. Är det någon som kan bekräfta detta? 

Tacksam för all hjälp! :-)

Anmäl
2016-08-28 18:04 #1 av: tiger tok

Om du kör mossan i ugnen på lite över hundra grader tror jag ohyran dör, men är inte säker?!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2016-08-28 18:20 #2 av: emeliesjostrand

#1 Jag läste i lite tidigare trådar att de ger samma tips som du skriver eller att man kan använda mikrovågsugn. Någon skrev även att man kan testa frysa mossan, är dock inte säker på detta! :-)

Anmäl
2016-08-28 19:33 #3 av: Miikaeela

Lägg mossan i fryspåsar och frys in över natten, låt sen tina innan du lägger ner det i buren. Funkar kanon!

Anmäl
2016-08-29 15:18 #4 av: emeliesjostrand

#3 Okej jättebra! Är det någon speciell mossa du använder? :-)

Anmäl
2016-08-29 16:19 #5 av: Miikaeela

Mossa från skogen bara (inte allt för smutsig och om det bor myror under mossan så tar jag givetvis inte den. Sen bor jag på landet och har nära till skog så plockar alltid där vi eller grannarna inte rastar hundarna, så klart)

Anmäl
2016-08-29 16:19 #6 av: Kex!

vad är det för slags växt i krukan? och är den hamster säker?

// Lova

Medarbetare Hamster Ifokus 


Anmäl
2016-08-29 16:23 #7 av: Miikaeela

När det gäller grenar så är det jätte bra att frysa in dessa med! Men jag brukar oftast bara skölja av dem och gnugga med en ren diskborste. Jag använder grenar från lönn,rönn (sällan), hassel (mycket uppskattat), asp, äppelträd, vinbärsbuske eller varför inte blåbärsris (hade i hennes förra burtema. Precis plockat bort dom då dom torkade ihop. Men hon både åt och byggde bo av bladen.). Stenar är också bara att skölja av noga och gnugga av eventuell smuts med en diskborste :)

Anmäl
2016-08-29 16:58 #8 av: emeliesjostrand

#5 Okej! Tack för bra tips! :-)

#6 Det är inte min bild, hittade den på länken som jag skrev men det påminner om en ampellilja. Har dock ingen aning om de är giftiga eller så!

Anmäl
2016-08-30 20:56 #9 av: emeliesjostrand

Hittade en länk här till buren på hur den är uppbyggd: https://hamstergehege.blogspot.se/2011/04/167x50-fur-dsungi-theo.html?m=1

Samt så sökte jag lite på ampellilja och den verkar inte vara farlig för hamstrar men jag kan inte garantera detta!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.