Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
18. HAMSTER ALLMÄNT

Uppfödare eller Djuraffär?

2016-07-05 20:38 #0 av: Peach&me

Jag ska snart köpa min egen hamster!!
Men den stora frågan är om jag ska köpa hamstern från en uppfödare eller djuraffär. Jag har kollat på många dokumentärer om hur djuraffärer tar hand om sina djur på ett fruktansvärt sätt, då vill jag såklart inte sponsra dom genom att köpa hamstern där i från. Men om jag ska köpa en hamster från en uppfödare måste jag såklart hitta en. Och det är väldigt svårt. Men de dokumentärer jag har kollat på var baserade på affärerna PETco och Petsmart. Vilka båda är i T.ex Kanada. Då vet jag ju inte om Sveriges djuraffärer är likadana mot sina djur.

Jag skulle verkligen uppskatta om ni berättar era egna tankar kring detta ämne. Och Järna om ni vet några uppfödare som ni vet är bra, (och tänk på att jag bor i Västerås).

TACK :)

Anmäl
2016-07-05 20:52 #1 av: theomuffin

Kokolandias hamsteruppfödning finns i Västerås, hehe. Jag tycker absolut att du ska köpa från uppfödare! Även om det kanske inte ser ut så i sverige så är det nog ingen solskenshistoria för djuren här i sverige heller. Av en seriös uppfödare får du svar på alla dina frågor, stamtavla och mer. Aa, lite kort och gott.

Anmäl
2016-07-05 20:53 #2 av: kigon

Uppfödare. Alla som föder upp (eller köper in för att sälja) & säljer djur, oavsett art, utan en tanke på hur de kommer ha det efteråt är inga man ska köpa av, djuraffärer främst men även dåliga uppfödare.

Du kan tänka så här, medans din hamster går till ett bra hem, så kanske dina pengar gjorde så att 3 andra hamstrar sponsrades till ett liv som inte slutar lika lyckligt. Tar aldrig slut när det finns köpare.

/ Kigon, medarbetare på djurpyssel ifokus.

Anmäl
2016-07-05 21:10 #3 av: [Jennah]

En del djur är jättesvårt att hitta uppfödare till i närheten, särskilt om man bor avskilt. Det är ju inte alla, särskilt om man är barn (nu vet jag inte hur gammal du är), som har möjligheten att åka flera timmar för att hämta ett djur. Och då tycker jag gott att du kan köpa från en djuraffär som verkar trevlig, alternativt leta efter omplaceringar till exempel. Men om du säger vilka städer du kan ta dig till, eller kanske vilket län du bor i, så kanske vi på ifokus kan hjälpa till att se om det finns någon uppfödare i närheten :)

Anmäl
2016-07-05 21:28 #4 av: Cireea

#3 Transport brukar ju gå att lösa från de allra flesta uppfödare. Glad Jag bor i Umeå och föder upp guldhamster men har hamstrar i Kiruna, Skåne, Göteborg, Köping, Stockholm osv. Glad 

Så att välja djuraffär bara för att man inte har en uppfödare runt hörnet tycker jag är fel. De allra flesta uppfödare brukar hjälpa sina köpare så gott de kan med transport och liknande. Tummen upp

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-07-05 21:46 #5 av: [Jennah]

#4 fast då kanske det brukar kosta också? :)

Anmäl
2016-07-05 22:16 #6 av: UlrikaD

#5 Att få en hamster transporterad brukar kosta mellan 50-100 kr.
Åker folk långt eller dom måste avvika från sin färdväg så betalar jag mer.
Sen får man ju fundera på vad man tycker det är värt själv.
Om jag personligen ville ha en hamster som jag inte kunde hämta själv, då skulle det ju vara värt nästan vad som helst för att få hjälp med att få hem den:)

Men jag kan förstå grejen också att det är inte samma sak att titta på bilder och "beställa" en hamster från uppfödaren. Mot att träffa dom själv och kanske bli lite extra kär i en man får hålla i.

Anmäl
2016-07-05 23:35 #7 av: Bellie

Inte djuraffär.

Anmäl
2016-07-06 20:39 #8 av: Peach&me

Ni har fåt mig att absolut vilja köpa från uppfödare. Tack då jätte mycket!! ;)

Anmäl
2016-07-15 15:44 #9 av: Evovva

Dotterns första hamster köpte jag i zooaffär för ca 15 år sedan. Den var nästan omöjlig att få tam,.  Vi visste inget om den eller föräldrarna.  Den blev sjuk efter ca 7 månader och dog. Vet inte hur gammal hamstern var eller vad den dog av. 

Efter det har jag bara köpt från olika uppfödare eller fått överta hamstrar som räddats undan djursamlare, men de kom ursprungligen från uppfödare de oxå. 

Köper man från uppfödare vet man att man får en hand tam och mycket hanterad hamster. Man får oxå livslång support och i de flesta fall om något händer så man inte kan ha kvar hamstern så tar uppfödaren tillbaks hamstern eller hjälper till med omplacering.

Finns det ingen uppfödare i närheten så brukar transport alltid gå att ordna. Jag har köpt hamster både från Skövde och Motala och bor själv i närheten av Södertälje, har ingen bil och fått hjälp med transporterna av andra som själv hämtar sin hamster eller bara är transporthälp för man ändå är i närheten.

Så snälla köp hos uppfödare bättre för alla parter.

Lycka till.

Anmäl
2016-07-20 12:19 #10 av: MiniLinus15

Jag funderade som du och köpte till slut från Be-Bopz uppfödning.

Vi har fått en underbar liten tjej som klättrar upp i händerna på mig och barnen ( 9 och 11 år)😍

Hon är så gosig och lyssnar så när man håller i henne och pratar med henne😀
Först lockades man ju av att köpa i butik då barnen och även jag ville ha en hamster direkt men är så glad att vi väntade och köpte hos uppfödare😊😊😊

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.