Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
18. HAMSTER ALLMÄNT

Hö och Kattsand?

2016-05-07 20:35 #0 av: 91Marran

Läste precis om en hamsterägare/uppfödare, tänker inte gå in på vem (!) som ger sina hamstrar fri tillgång på hö och höpellets till mat, samt så använder personen kattsand. Jag menar inget negativt alls mot personen :-), utan fick bara lite funderingar i huvudet, eftersom personen verkar vara påläst och för att jag troligen har missat lite när jag har läst på.  :-/

Jag började fundera på om man har kommit fram till att hamstern behöver hö som föda, typ för matsmältning eller vilken funktion har hö som föda? Jag vet att vissa har det som bomaterial, men nu handlar diskussionen enbart om funktionen av att ha det som föda. Vilket hö rekommenderas i så fall? Måste ju vara mjukt för kindpåsarna. :-)

Finns det kattsand som är okej för hamstrar? Vad jag vet så kan de kvävas av det. Gäller det bara klumpbildande sand?

Återigen, menar inget negativt eller nedvärderande mot någon.

Anmäl
2016-05-07 20:41 #1 av: Cireea

Nej, hamstrar behöver inte hö i sin kost så det är inget du behöver tänka på. Som du säger brukar vissa ha hö som bomaterial, då är det mjukt ängshö som gäller för att inte skada de små kindpåsarna. GladMen som mat, nej. 

Kattsand som bottenmaterial? Eller menar du i toan? Funderar Jag har hört om vissa som använder någon sorts kattsand i hamstrarnas toaletter men vilket det är vet jag tyvärr inte och det är inget jag själv skulle använda. Om man nu använder kattsand så ska det inte vara klumpbildande så hamstern får för sig att den ska hamstra klumparna.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-05-07 20:50 #2 av: 91Marran

#1 Tack för svaret! Då har jag inte gjort fel. Tänkte att det vore lite konstigt om det hade ändrats med hö.

Menade i toan.:-) Känns inte som det tryggaste att ha, men det kan ju fungera bra så länge den inte hamstrar.  Fast den dagen den börjar hamstra då vill inte jag vara ägare.

Anmäl
2016-05-07 20:51 #3 av: Cireea

#2 Nej då, du gör helt rätt! Skrattar

Aha okej, mja.. jag skulle inte använda kattsand men det är ju upp till var och en. Det är ju bättre med någon finare sand istället, dom flesta använder väl någon form av chinchillasand eller liknande. Lipar

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-05-07 21:24 #4 av: 91Marran

#3 Jag använder finkornig sand just nu. :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.