Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
00. GULDHAMSTER ALLMÄNT

Håller på att somna in

2015-10-29 23:42 #0 av: [HammyPaws]

Usch. Min guldhamster Gimli har varit mager ett tag men har verkligen gett honom mat i överflöd och nötter. Tyckte han gick upp lite lite men idag var det värre än någonsin. Sjukt mager. Kollade hans tänder och de är dåliga. Nedgnagna typ. Behöver egentligen bara stöd... Sitter och vakar hos honom nu. Han är 1 år och 8 månader så han är ju ingen yngling men inte supergammal heller. Hans mamma blev ju 2 år och 5 månader... Är bara så arg på mig själv som inte märkte problemet med tänderna innan. Han har alltid haft perfekta tänder, höll koll en del i början av hans viktnedgång och de var perfekta. Är så ledsen.

Anmäl
2015-10-29 23:44 #1 av: [Synnerlig]

Usch, stackars liten Ledsen Hinner du inte ta honom till veterinär? Gör det imorgon om han fortfarande lever. Annars kolla om det finns någon djurakut som har öppet nu.

Anmäl
2015-10-29 23:45 #2 av: Hera

Du kan ju inte sitta och låta honom dö på det viset. Avliva hemma eller åk till veterinär omedelbart! 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-10-29 23:52 #3 av: [HammyPaws]

Hera - hur avlivar man hemma?? Jag ska ta honom till veterinär så fort det öppnar imorgon, de har akuttider. Närmaste är 2 h bort och tror hellre han somnar in lugnt här än att vara stressad i en bil.

Anmäl
2015-10-29 23:59 #4 av: [HammyPaws]

Har ingen som helst erfarenhet av hemma-avlivning. Gör man ens så? Har aldrig hört något om det. Jag är förstås förfärad men jag kan ju inte göra något, jag värmer honom i en filt i min famn så jag skiter ju inte bara i honom. Detta är väl en mer naturlig död än mycket? Förstås superhemskt men vad ska jag göra. Jag är i en väldigt jobbig situation just nu så ursäkts om jag låter otrevlig men blev bara väldigt ledsen av "du kan ju inte sitta och låta honom dö på det viset".

Anmäl
2015-10-30 00:03 #5 av: monstermash

Skickar en stor kram till dig TS!

Om man avlivar hemma själv så bör man vara stark nog att genomföra det också. Avlivningen sker genom att man helt enkelt slår dem hårt en gång i huvudet med t.ex en hammare. Men då gäller det att kunna göra det ordentligt också och inte slå för löst så djuret överlever. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-10-30 00:09 #6 av: AngelicaModig

Svar till Hera #2 , avliva hemma? Ursäkta men hur menar du nu? Det låter otroligt fel, elakt och riktigt illa!Och hon tar ju honom till veterinären imorgon och ska ringa när dom öppnat! Är inte alla veterinärer som har öppet sent på natten.
Hon gör ju allt för honom och kan väl inte hjälpa om veterinären inte har öppet nu?

HammyPaws: du gör rätt som ringer veterinären när dom öppnat imorgon!
Vet att du gör allt för lilla killen! Ta hand om varandra <3

Anmäl
2015-10-30 00:09 #7 av: [HammyPaws]

Tack monstermash . Jag kom hit för tröst men går härifrån med panikångest istället.

Jag gör allt för min hamster och hade jag vetat hade jag kunnat hade jag ju ordnat det direkt. 💔💔💔

Anmäl
2015-10-30 00:09 #8 av: [HammyPaws]

Tack monstermash . Jag kom hit för tröst men går härifrån med panikångest istället.

Jag gör allt för min hamster och hade jag vetat hade jag kunnat hade jag ju ordnat det direkt. 💔💔💔

Anmäl
2015-10-30 00:11 #9 av: [HammyPaws]

Tack Angelica <3

Anmäl
2015-10-30 00:13 #10 av: Hera

#7 Det är inget ovanligt och det humana att göra för döende och lidande djur om man inte tar sig till veterinär. Man kan be någon annan göra det om man tycker det är för svårt att göra det själv.

Jag hoppas verkligen inte att din hamster lider ts. Gör den det får man ju ta sig till närmaste akutveterinär.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-10-30 00:14 #11 av: monstermash

HammyPaws... Din fina hamster somnar antingen in med sin älskade matte som vakar över den, eller får ett värdigt slut hos veterinären tidigt imorgon bitti. Blomma Om du upplever att hamstern lider skulle jag däremot försöka se till att komma iväg innan morgonen om du har möjlighet, eller se om t.ex din sambo klarar att avliva den. 

#6 - Många avlivar sina djur hemma, speciellt smådjur och i sådana här situationer. Men då ska man veta hur man gör och kunna genomföra det fullt ut också.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-10-30 00:21 #12 av: [HammyPaws]

Men Gud jag har ingen aning om hur jag ska göra, klarar inte av det 😞 Är hemskt ledsen :( Han bits inte vilket dom ju kan göra när de har ont, och han piper inte. Han är väl bara svag hoppas jag men man vet ju aldrig...

Jaa jag har honom i famnen i en filt. Tänker ju att det är skönast i lugn och ro i alla fall. Vi har ingen bil så akutvet blir svårt. Tror dessutom han har det Böttre här han hatar att åka bil. <3

Anmäl
2015-10-30 00:23 #13 av: Hera

Berätta gärna hur det går hos vet imorgon.  Lycka till.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-10-30 00:26 #14 av: AngelicaModig

Skulle aldrig slå ihjäl mina djur. Det är ens familjemedlemmar och ett vettigt lugnt avslut förtjänar dom och det är hos veterinären man ska avliva dom hos om dom är dåliga. Att slå ihjäl ett djur med hammare eller vad det än är låter hemskt illa. Är det riktigt illa med djuret jaa då får man hitta närmaste öppna akutveterinär tycker jag!

Menar inte att vara arg eller så men det låter fruktansvärt illa jag skulle aldrig klara av att göra nått så illa utan tar hellre mitt djur direkt till veterinären :/
Jag tycker hon gör rätt i som tar honom till veterinären direkt när dom öppnat! Så han får somna in i lugn och ro där.

Anmäl
2015-10-30 00:34 #15 av: Hera

#14 Så du tycker det är bättre att stressa ett djur och sedan sticka det än ett slag hemma i tryggheten utan stress och utan smärta?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-10-30 00:43 #16 av: AngelicaModig

#15 nej jag tycker inte att man ska stressa djuret eller låta det lida om det gör de. Men jag skulle aldrig slå ihjäl ett djur med en hammare, slå sönder huvudet låter brutalt vidrigt! och om det går fel då?!? Den smärtan djuret känner då och den bilden nä det är vidrigt värre! Hellre lugnt hos veterinären!

Du kanske hellre gör det hemma och klarar av det om djuret lider eller mår väldigt dåligt men jag väljer att göra det hos veterinären då det har varit enda alternativet för mig och mina djur har inte stressat över det. Jag skulle inte klara av att låta mitt djur dö av ett slag i huvudet. För mig känns det hemskt. Då åker jag som sagt hellre akut till en veterinär. Och det är inget fel med det.

Anmäl
2015-10-30 01:06 #17 av: AngelicaModig

Men istället för att prata om att avliva smådjur hemma på det sättet som pratas om så kan det vara bättre att ge stöd till HammyPaws! Nu ska hon till veterinären imorgon med sin lilla kille så han får somna in och bästa är att ge henne stöd nu! Och inte panik eller elakheter! Tycker iaf jag!

Massa styrkekramar till dig HammyPaws! <3

Anmäl
2015-10-30 01:27 #18 av: Cireea

Om djuret behöver veterinärvård så ska djuret få det, oavsett tid på dygnet. Det är ditt ansvar som djurägare! Ligger närmsta veterinär med jouröppet tre timmar bort så är det något man får ta och det är den krassa verkligheten när man valt att ta på sig ett eller flera djur. 

Angående Hera's förslag med att avliva hemma, det är inget fel med att föreslå en sådan sak. Det finns måna som avlivar smådjur eller andra mindre djur hemma (Exempelvis höns som måste akut avlivas) då det är mer humant än att låta djuret ligga och självdö om man nu inte kan ta sig till veterinär.

Så, det är inte ett elakt förslag utan sagt i all välmening. Det kan jag försäkra alla er om. Alla klarar inte av att göra en sådan sak men man får faktiskt respektera att akut avlivning hemma sker ibland och bara för att en själv inte kan göra det så betyder det inte att det är en hemsk handling. Tvärtom, att akut avliva hemma är betydligt bättre än att låta djuret lida och plågas ihjäl. Alla är vi olika och vi får helt enkelt respektera varandra i rådande situation. 

Nu menar jag inte att TS gör detta utan jag pratar med allmänt. Däremot så borde du, TS, verkligen åka in med din hamster till veterinären. Det är rätt uppenbart att någonting är ruskigt fel och hamstern behöver hjälp! 

Varma kramar till dig och din hamster. Hoppas den finner ro utan att behöva lida allt för länge. Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-10-30 01:41 #19 av: AngelicaModig

#18 nej alla klarar inte av en sån handling :/ och då är veterinären enda alternativet för att djuret ska få somna in i lugn och ro.
Att det ibland sker en avlivning så hemma när djur lider ja man kan förstå men inget jag själv skulle göra då det inte är nått jag själv skulle klara av:(
Sen är det inte heller en hemsk handling att låta sitt djur få somna in hos veterinären.
Alla gör olika bara att acceptera helt enkelt :)
Men nu behövs inte fler diskussioner om det utan mer stöd till HammyPaws tycker jag! mer positiva tankar till HammyPaws och styrkekramar! <3

Anmäl
2015-10-30 01:43 #20 av: Cireea

#19 Jag har inte påstått att det är en hemsk handling att låta djuret somna in hos en veterinär.. Funderar 

Jag skulle inte heller klara av att avliva hemma utan skulle då bett någon om hjälp om det nu verkligen skulle behövas. Veterinär går självklart alltid först men finns inte möjligheten och en avlivning krävs.. ja, då avlivar jag hellre hemma än att se en älskad familjemedlem plågas till döds. Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-10-30 01:51 #21 av: AngelicaModig

#20 och jag har inte påstått att du gjort det heller :s utan skrev bara att det heller inte är en hemsk handling att låta dom somna in hos veterinären.

Ja jag förstår dig. Som sagt alla gör vi olika och det är bara att acceptera att det är så. Och inget djur ska behöva lida eller må dåligt. Så jaa jag förstår vad du menar också. Så är inget illa eller så menat alls :)
Mina har alltid fått somnat in hos veterinären när det har behövts och fått tid snabbt så det är nått som alltid går först när det behövs.

Anmäl
2015-10-30 06:59 #22 av: [HammyPaws]

Han har somnat in lugnt hemma. Tittade till honom nyss och han lever inte. Tänkte bara säga det.

Anmäl
2015-10-30 08:26 #23 av: AngelicaModig

HammyPaws #22
Massa styrkekramar till dig!<3

Anmäl
2015-10-30 08:31 #24 av: AngelicaModig

HammyPaws #22
Massa styrkekramar till dig!<3

Anmäl
2015-10-30 08:36 #25 av: AngelicaModig

#22 hela min kommentar med all text kom tydligen inte med utan bara det första :/ men allt stod kvar när man öppna och hantera, så skickar bil på det med texten så den kommer fram<3

Anmäl
2015-10-30 09:48 #26 av: LinneaPuh

Beklagar :(
Skickar massa styrke kramar till dig!❤️

Anmäl
2015-10-30 09:58 #27 av: annakarin_li

Baklagar ! Skickar en massa styrkekramar till dig. Vet precis hur det känns eftersom jag själv satt med min Ludde i famnen innan han somnade in för 2 veckor sedan.  Man känner sig maktlös men kan bara göra det bästa för sin lilla pälskling.

Anmäl
2015-10-30 11:55 #28 av: Cireea

Beklagar verkligen Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-10-30 12:59 #29 av: monstermash

Beklagar TS. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-10-31 23:14 #30 av: MaaariaS

Beklagar Gråter

Medarbetare på Chinese crested ifokus.

Anmäl
2015-11-02 14:43 #31 av: Azeman86

#16 Mycket fel kan gå om man avlivar djur hos veterinär med. Och det är inte trevlig syn.

Anmäl
2015-11-02 16:17 #32 av: Mimmi_Lola

Jag beklagar verkligen, HammyPaws! Gråter

Vila i frid, fina Gimli! Hjärta

Anmäl
2015-11-03 19:05 #33 av: hansterspyro

Storgråter

Beklagar

Vila i frid

Gimli

Blomma

Anmäl
2015-11-04 00:15 #34 av: Annaliiiiisa

Ja har en hamster å ja funderar på att sälja henne?!:( För jae så jävla svag för djur gråter när ja ser en hund som har typ gjort illa tassen ja orkar nt gråta så jävla mycket om Min hamster Mango dör dock e hon 1 mån men ändå ja har redan vart me om samma sak för några år sen när min hamster dog:( Men självklart så kommer ja ha Mango tills hon blir 1 typ men ja vet inte ja tror ja har henne kvar för hon e en guldhamster å kostade ändå hela 350kr hon trivs värkligen bra hos mig:)<3 älskar henne men dock så har ja redan :D 1 hund 1 katt 2 fåglar 1 häst och nu en hamster:D Men skulle aldrig kunna leva ett liv utan djur (E uppväkst me djur) Å dessutom va Min hamster en present ja velat ha länge:)

Anmäl
2015-11-04 21:50 #35 av: Majaa12

#34 Gör en egen tråd istället, TS tråd handlar ju om annat. 

 #0 Beklagar sorgen, vila i frid lilla GimliBlomma

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2015-11-05 10:03 #36 av: [HammyPaws]

Tack för alla fina ord. Jag googlade lite och det verkar ju som att det är ålder han gick bort av... Och jag tror verkligen inte att han hade ont, bara att han var så trött och lugnt somnade in. Men det gör ont ändå.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.