Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning

Sårskora bakom örat och på ryggen??

2015-10-11 23:03 #0 av: LinneaPuh

Hej! Jag är ny hamster ägare och har haft hamster i en vecka nu!
Han herer Puh och är ett år gammalt.
Idag märkte jag att han har två små sårskorpor på sig.. En bakom en örat och en vid ryggraden ganska så högt upp. Dom är inte stora, men vad kan det bero på?
Och han är inte hand tam.. Han bitts så fort man tar honom i handen. Han biter inte igenom huden men han bitts.. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Visste inte det när jag fick honom. Han är liksom ett år gammal, är det för sent att lära honom något sådant om han hållt på så med förra ägaren?
Tack i förhand för svar💗

Anmäl
2015-10-12 13:07 #1 av: Majaa12

Sårskorporna skulle kunna bero på olika saker, ohyra, skadats sig på något osv.. Har du sett om han har kliat sig mycket? Är det ohyra kliar det och då kan hamstern klia upp rätt stora sår. Om han gör det är bästa alternativet att åka till veterinären. 

Att han inte är tam och bits är inte konstigt om han kommer från djuraffär (vilket jag antar att han gör?). Han har antagligen inte blivit hanterad alls av människor och då är det läskigt i början. Det är inte försent att få honom tam men det krävs extra tålamod.Glad

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2015-10-12 16:58 #2 av: Gaara

Som ovanstående säger så går det att få honom handtam fast han är så gammal. :) Antar att förra ägaren inte var så intresserad av honom eller inte riktigt hanterade honom varsamt med tanke på att han inte blivit handtam. Angående såren så kan det vara något av det som personen över kommenterat, men det kan bero på någon allergi eller hudsjukdom.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.