övrigt

Hur ta bilder?

2015-09-18 17:30 #0 av: [HammyPaws]

Det är många här inne som tar väldigt fina bilder på sina hamstrar... Hur gör ni? Vart sätter ni de små? Jag skulle jättegärna vilja ta fina bilder på mina hamstrar men vet inte hur jag ska göra/vart jag ska sätta dom. 

Anmäl
2015-09-18 18:17 #1 av: lollynonna

Nu har jag tyvärr inga hamstrar men jag kan berätta hur jag har gjort med mina gerbiler då vi ska "proffsfota" dem! först har vi tagit ett vitt lakan och lagt i våran ena soffa. Den är liten så lakanet ryms bra, men har man en stor soffa kan man spärra av på sidorna med kuddar osv så att hamstern inte smiter.

Sedan så kan du ta lite favvomat och lägga i en hög där du vill att hamstern ska sitta, sätt ner hamstern och ta fram kameran. Vill man inte ha med maten går det lätt att redigera bort i tex photoshop.
 Ett tips för att få fina bilder är att inte ta uppifrån, utan från hamsterns höjd. Tänk att du själv är en hamster och ta då en bild från deras höjd så blir bilderna mycket gulliga.

Ha bra ljus,är det för mörkt även med taklampan tänd, ta ett par bärbara lampor och sätt upp som en studio. Försök att få fokuset på ansiktet, och inte på öronen eller ögonen. Ta inte heller bilder på för nära håll, då går det bara att få fokus på en kroppsdel i taget. Så ta på liite längre avstånd och fokus på facet! Bidrar med lite bilder på mina gerbiler som jag fotat på detta sätt. Bakgrunden blir finast oskarp också!

Sorry för lång text, men jag älskar fotografering och skulle kunna skriva minst dubbelt så mycket till haha!Skrattar

// Linah 

 Medarbetare på djurannonser och gerbiler iFokus!
SolGerbilsidanSol

Anmäl
2015-09-18 18:37 #2 av: [HammyPaws]

Tack så mycket!! Ska prova imorgon när det är ljust ute :) Lakan var ju väldigt smart! Har en svart soffa så det skulle kunna vara snyggt också i och med att min hamster är creme-färgad. Återkommer med resultat imorgon :D

Anmäl
2015-09-18 21:54 #3 av: hansterspyro

Alla mina finaste bilder på hamstrarna har jag faktiskt fotat när dom har gått på lådan. Dom sitter så blixtstilla då så blir det är lätt att få fina bilder Glad

Anmäl
2015-09-19 08:11 #4 av: [HammyPaws]

#1 Superfina bilder, förresten!! :)

#3 Min hamster går inte på låda :( Han brukar kissa i en kruka och det är så mörkt där... Men tack för tipset :D

Anmäl
2015-09-19 08:26 #5 av: [Howres]
result

När jag ska fota mina brukar jag sätta dem i min soffa. den är vit och ganska liten så den är perfekt. Precis som #1 skriver så räcker inte ljuset från bara taklampan, själv brukar jag fota på dagen, och sätta upp vanliga lampor runt om.

för att få lite gulligare bilder kan du tex sätta en nalle eller något annat som hamstern kan få klättra på.Hjärta

Har inte så många bilder p¨denna datorn, men lägger till några. Lycka till och lägg gärna upp bilderna här sen! :)

Anmäl
2015-09-19 08:33 #6 av: [HammyPaws]

#5 Bra idé med nallen! Kär Ska bara städa lägenheten och sätta igång sen. Kommer absolut lägga ut bilderna Glad Jag kan inte se bilderna Ledsen 

Anmäl
2015-09-19 08:33 #7 av: lollynonna

#2 Ja lägg gärna upp bilderna här sen! Tack :)

// Linah 

 Medarbetare på djurannonser och gerbiler iFokus!
SolGerbilsidanSol

Anmäl
2015-09-19 08:38 #8 av: [Howres]

#6 kan du se den nu? :) 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.