Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning

Intorkat bajs vid anus?

2015-04-21 13:25 #0 av: Cindy S

Hej, min guldhamsters rumpa(har tyvärr inte tillgång till kamera) verkar ha intorkad bajs runt anus(jag tror det är anus).Hon luktar starkare än vanligt, men jag hoppas att om jag får bort bajset(hoppas det är bajs, det är stelt och grått) så slipper vi veterinären. Hon verkar annars inte må konstigt, vred sig som vanligt när jag höll henne upp och ned, men ej aggressiv(så ingen smärta).

Så vad jag undrar är A)Kommer ni på någon sjukdom som kan orsaka detta? Är det bara bajs? B) Hur farligt verkar det? C) Hur tvättar man på bästa sätt?

Saken är den att jag inte kollar ofta kollar jättenoga så jag vet inte hur länge bajset varit där. Jag bor ensam och tog en våt bomullstuss i ena handen och hamstern i den andra och försökte få bort bajset utan att gnugga hårt. Men inget verkade komma bort.

Jag funderade på att låta min syster hålla i hamstern och sen att jag försiktigt tar en öronbomullsgrej med vatten och försöker försiktigt få bort bajset. Saken är den att intorkat bajs är ju väldigt hårt och svårt att få bort på stora djur som man kan bada.

Så vad har ni för förslag? Jag antar att de flesta inte tar sina hamstrar till veterinären för att söva hamstern för att göra rent anus.

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Anmäl
2015-04-21 13:26 #1 av: Cireea

Det låter som att din hona brunstar Skämtar

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-04-21 13:29 #2 av: Wellcraft

Bara för att hamstern ej är aggressiv så behöver inte det tyda på att den ej har ont.
En hamster ska inte ha lös avföring, något är fel.
Har denne fått något den inte är van vid att äta (iofs, knappt då ens blir de dåliga i magen).

Jag har under mina över 12 år som hamsterägare aldrig varit med om avföring så lös att denna klibbat fast, förutom vid allvarliga sjukdomsförlopp.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-04-21 14:16 #3 av: Cindy S

#1

Menar du lukten? Det hoppas jag det är.

#2

Det har du rätt i, men jag antar att det tyder på att det förmodligen inte är stark smärta?

Hon har fått samma mat som vanligt, jag kan inte komma på ifall jag gjort något annorlunda. Inte har jag sett någon lös avföring i buren heller, men det kan jag kolla efter. Jag kan ha henne i badkaret i natt och se hur hon skiter och kissar.

Så vad är det för allvarliga sjukdomar det kan vara som leder till lös avföring? Jag ska be min syster ta med en kamera.

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Anmäl
2015-04-21 19:14 #4 av: Wellcraft

#3 Många sjukdomar.
Tumörer, stroke, plötslig magsjukdom (wet tail, störning i tarmfloran, svalt vassa föremål, inflammation/infektion etc).

Om hamstern är mycket gammal & stel brukar den inte heller orka  med (eller glömma bort för den delen) att tvätta sig själv, men iofs ska avföringen fortfarande inte vara lös.

Diarré är farligt för ett så litet djur som hamstern, de drabbas snabbt av vätskebrist trots att de är ökenlevande.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-04-21 19:24 #5 av: tilde.wahlgren

Min hona är också lite svart/grå vid anus det fick hon när hon blev könsmogen och började brunstaGlad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.