Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovskis avel,genetik,uppfödning,roborovskis hälsa,beteende,kosthållning,roborovskis Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster

Blind?

2015-04-08 00:31 #0 av: Sara:)

har en dvärghamster på två år som nu helt plötsligt börjat Liksom gå av handen eller vad man ska säga, när man håller i den. Asså den hoppar inte utan det är liksom som att den inte ser när handen tar slut. Är det ett tecken på att den ser dåligt/är blind? Eller är det något annat?

Anmäl
2015-05-16 22:52 #1 av: MikaelaBörjesson

Hamstrar har väldigt dålig syn :(

Anmäl
2015-05-16 23:43 #2 av: Fiona1234

Hamstrar går och går, det är inget konstigt :) Dom ser bara 10-20 cm framför sig så de tror att händerna fortsätter :)

Anmäl
2015-05-18 10:33 #3 av: Tina Torstensson

Dvärghamstrar får lätt diabetes och då är det inte ovanligt att de blir blinda. Köp gärna teststickor (t.ex. Keto-Diastix eller Clinistix) och testa så att den inte har diabetes. Om den inte har det, så kan de även få starr när de blir äldre. Att vara blind är inte någonting som hämmar en hamsters liv nämnvärt. Se bara till att den lätt kan hitta maten och vattnet och att den inte har några höga våningar i sin bur som den kan ramla ned ifrån. Så länge den inte har diabetes, så behöver du inte ändra på så mycket mer än detta. Om den skulle ha diabetes, så behöver du lägga om kosten.

Nu är det ju inte säkert att den är helt blind, men om den plötsligt har börjat bete sig såhär och inte har gjort det innan, så låter det lite som att den skulle kunna vara det. 

Lycka till!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.