Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
18. HAMSTER ALLMÄNT

Har hon fått ungarna, har hon värkar eller e hon sjuk?

2015-03-16 02:36 #0 av: Haloz3n

Jag räddade en dvärghamsterfamilj som består av pappa Harris, mamma Flis och två döttrar från deras kull Berit o Bärta.
Flis och Bärta är definitivt dräktiga och Berit kanske är det. (I know..) Jag har haft dom sedan förra lördagen så jag vet inte hur långt gångna dom är men Flisan har haft lite förvärkar så där är det på G iaf!

Berit o Bärta bor tillsammans för dom kan inte bo själva. Men det jag undrar är om det kan vara så att Bärta redan har fått sina ungar. Hon har varit i boet väldigt mycket mer dom senaste två dagarna och hon har inte kommit ut på hela dan förutom o fylla på matförrådet en gång men jag fick lyfta upp henne och hande bebisbulorna kvar då.
Nu på kvällen när jag kollade till dom och gav dom lite extra mums för blivande mödrar så va Berit extremt vaktig/ aggressiv mot mig. Dom har inget hus utan har byggt bo i spån o massa papper så Berit kom o ställde sig i ingången när hon hörde mig och bara fräste o fräste o fräste såfort jag rörde något (jag rensade matskålen på spån, bytte vatten och kom med mums).

Berit har aldrig betett sig så och det rörde sig inte det minsta i boet. Bärta brukar reagera på att det är nån där annars även om hon i två dar inte alltid kommit ut.
Jag tyckte jag hörde smackande o kvidande men det är knappt så jag kan höra det och annars tycker jag bara att det är knäpp tyst.

Tror ni hon har fått dom utan att jag märkt det eller kan något vara fel? Jag vet att när det är nära så vilar dom sig men ingen reaktion eller livstecken på flera timmar.. Jag vill ju inte förstöra deras superfina bo, särskilt inte om hon har fått dom, men jag vill ju inte att hon ligger därinne döende eller något heller...
Någon som känner igen beteendet?

Anmäl
2015-03-18 15:49 #1 av: Gigi VG

du kanske kan försöka locka ut hamstrarna och sen ta en pinne och peta lite i boet för att se om något är där, vet att man inte ska störa men de kanske inte mår så bra eller något annat

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.