Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning

Dvärghamster 7v - nyfiken och nafsig

2015-03-01 21:11 #0 av: spöket laban

Hej!

Vi har precis skaffat 2 st dvärghamstrar, hanar . Jag hade gärna velat ha från uppfödare men då det inte fanns någon inom rimligt avstånd köpte vi dem i djuraffären.  De är båda mycket nyfikna och verkar inte vara rädda. Så fort man stoppar ner handen i buren så kommer de fram och nosar runt.  De äter gärna från handen och låter sig klappas på ryggen.  De är dock mycket nafsiga. Efter att de har ätit upp sin gobit vill de gärna nafsa runt på handen. Jag har tvättat händerna med tvål men tycker inte att jag märkt någon förändring. Är detta vanligt beteende från unga hamstrar som går över eller ska jag göra på något speciellt sätt för att försöka träna bort det? Vore mycket tacksam för information och tips och råd. 

Anmäl
2015-03-01 21:34 #1 av: Scorpio97

Ja, yngre hamstrar kan vilja smaka lite på fingrarna. Oftast är det inte riktiga bett som gör ont, utan dom bara känner lite med tänderna. Det brukar gå över.

Du kan även försöka att tvätta händerna ordentligt med bara vatten. Med en tidigare hamster jag hade så skulle händerna vara helt luktfria (och dom flesta tvålar har någon doft) annars kunde hon bita till. Man kan även gnugga lite av spånet från buren mellan händerna när man tvättat sig (:

//Jessie

Anmäl
2015-03-01 21:50 #2 av: spöket laban

Ja det stämmer precis! Det är inga riktiga bett och det har aldrig gått hål/börjat blöda.  Jag ska prova att endast tvätta händerna med vatten och sedan gnugga dem i spån. Tack så mycket för goda råd :)

Anmäl
2015-03-02 00:55 #3 av: Evovva

Använd handsprit och lufta händerna innan du tar i hamstrarna. Då brukar alla lukter försvinna.

Anmäl
2015-03-02 18:55 #4 av: Glass strut

Man får väl enligt lag inte ha mer en 1 hamster i bur eller har jag fel? Fick iallafall höra de i zoo affären men dom vet ju ingenting ? Annars så skulle man kanske skaffa sig en kompis till min lilla kille Skämtar

Anmäl
2015-03-02 19:00 #5 av: Scorpio97

#4 Dvärghamstrar ska enligt lag bo två och två, men undantag av kinesisk dvärghamster. Guldhamstrar ska enligt lag bo ensamma senast vid åtta veckors ålder.

Djuraffärer säger att dvärgar ska bo ensamma, för det ger dålig reklam om många kommer och klagar på att hamstrarna slåss eller till och med dödade varandra. Hamstrar från djuraffärer är tyvärr ofta hybrider (blandning mellan Campbells och Vintervit) och då är det svårare att hålla dom i par/grupp, för man vet inte vilket kropsspråk dom har (Campbells och VV har nämligen något olika kroppsspråk). Djuraffärshamstrar är dessutom ofta från grossister som massavlar hamstrarna, utan att tänka på sjukdomar och aggressivitet, vilket gör att dom generellt sätt har sämre temperament. (Sen kan man naturligtvis ha tur och få världens gulligaste, mysigaste och friskaste hamstrar från djuraffär också, jag säger bara att det är mindre chans).
Man bör därför köpa från uppfödare, och köpa två på en gång. Vill du prova med en kompis till din nuvarande hamster bör du kontakta en uppfödare. 

//Jessie

Anmäl
2015-03-02 19:16 #6 av: spöket laban

Än så länge verkar de ha det mysigt tillsammans. Jag hoppas verkligen att det håller i sig. Jag tror de är syskon och jag hämtade dem samma dag som de kom till djuraffären. Jag hoppas det kan vara en fördel för deras temperament.  Jag testade handsprit idag och det funkade mycket bra på spöket laban men prins bus fortsätter att nafsa men det går nog över när han blir lite större. Han är ju så mysig för övrigt.  Idag lyckades jag hålla honom i handen en lång stund, så mysigt.  Jag är så glad att de är nyfikna och inte rädda.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.