Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
18. HAMSTER ALLMÄNT

Vad ska jag göra??

2015-02-22 14:44 #0 av: josesp

Jag äger en kanin, tre dvärghamstrar som bor i olika burar samt en guldhamster.
Men nu har mitt liv förändrats på senaste och jag mår väldigt psykiskt dåligt och har inte tid till mina djur. Kaninen kan jag inte göra mig av med för han är mitt allt och inte heller 2 av hamstrarna som är speciella och kan inte säljas. Men guldhamster och den tredje dvärgen känner jag att tiden inte räcker till. Jag vill sälja dom men guldhamstern är över året och dvärgen är jag inte säker på att den är frisk och är därför vet jag inte om jag kan sälja han. Vad tycker ni jag ska göra? Kan jag sälja en hamster som är över året och en hamster som "kanske" är frisk eller hur ska jag göra????

Anmäl
2015-02-22 16:55 #1 av: Ariess

Vad är det som gör att du tvivlar på om hamstern är frisk? Tror du att den är sjuk måste den så klart få vård, så att träffa en veterinär är första steget. 

Det finns säkert många som skulle vilja ta emot en hamster trots att den är över ett år gammal, kanske någon som vill prova på att ha hamster som inte haft någon innan? Finns ju fördelar med att den är lite äldre också, redan tam och hanterad och så, lite lugnare än en unge. Glad

Anmäl
2015-02-22 17:09 #2 av: Cireea

Är guldhamstern köpt hos en uppfödare? Om den är det kan du alltid höra med uppfödaren om det finns ett omplaceringshem eller liknande. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-02-22 17:14 #3 av: josesp

Dvärgen är från djuraffär och är smal och ser konstig ut i ryggen, har varit i kontakt med veterinär och de sa att jag skulle avvakta sålänge han var pigg, och de är han men tycker ändå att de känns som att något är fel.

Jo det är ju sant såklart! Isåfall får jag sälja guldhamstern :) uppfödaren vill troligtvis inte ta tillbaka han då hon säljer ut fler hamstrar över året som hon ej kan ta kull på längre!

Anmäl
2015-02-22 17:22 #4 av: Cireea

#3 Jag menade inte att uppfödaren skulle ta tillbaka den men hon kanske kan hjälpa dig att omplacera hamstern. 

Jag exempelvis vill alltid att mina köpare hör av sig om dom måste omplacera sina hamstrar så jag kan hjälpa till eller om det är möjligt ta tillbaka den. För mig är det oerhört viktigt att veta var djuren tar vägen så ett alternativ kan ju vara att höra av sig till uppfödaren och se om hon kan hjälpa dig. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.