Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk Roborovskis avel,genetik,uppfödning,roborovskis hälsa,beteende,kosthållning,roborovskis Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
Guldhamster

Jag behöver hjälp!

2015-02-20 15:29 #0 av: Mimmi_Lola

Hej!

Min guldhamster är ca. 1 år och nio månader (en hona). Hennes mage låter rätt mycket, den liksom kurrar... Hon varierande färsk föda samt lite pasta och maletkött ibland, och även torrfoder. Ibland får hon naturell yoghurt. Hennes toaletthörn luktar ganska mycket, jag städar ur det varje eller varannan dag ungefär. Jag tror inte att hon brunstar någomera. Hon har små sår runt nosen just nu och ibland är pälsen runt baken ganska matt. Annars är hon frisk och pigg och glad!

Håller hon på att få diarré? Är det ålderstecken? Eller annat?

Hjälp!

Anmäl
2015-02-20 20:41 #1 av: uz00x

Följer!

Anmäl
2015-02-21 16:24 #2 av: Mimmi_Lola

Någon?

Anmäl
2015-02-21 16:32 #3 av: Cireea

Just det här med magen är svårt att svara på, har hon blivit dålig i magen? Har själv aldrig varit med om att hamsterns mage lever om. 

Angående toaletten så tycker jag alltid att deras kisshörna luktar mycket, oavsett kön och ålder. 

Såren runt nosen kan mycket väl dykt upp det finns något i buren hon kan skava nosen mot. Finns det galler som hon kan gnaga på och på så sätt få sår? 

Vad har du för foder till din hamster? 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-02-21 16:56 #4 av: Mimmi_Lola

#3 Jag vet inte riktigt om hon har blivit dålig i magen, eftersom hennes avföring är normal. Det brukar bara låta från hennes mage... Såren på nosen syns knappt längre, men ja, hon har en gallerbur. Hon gnager aldrig på gallret längre, men det kan ju mycket väl hända att såren är därifrån. Hon får Hamster Nature blandat med någon Freddy-fröblandning.

Anmäl
2015-02-21 17:00 #5 av: Cireea

Har du testat att skippa färskmat i ett par dagar för att se om magen slutar kurra då? Har du nyligen bytt foder eller ändrat något med färskmaten? 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-02-21 17:04 #6 av: Mimmi_Lola

Nej det har jag inte testat. Tack, det ska jag göra! Maten borde vara densamma som den alltid har varit, bara att jag började blanda i Freddy-fröblandningen i december. Tack för svar, ska testa att skippa färskmaten!

Anmäl