Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
00. GULDHAMSTER ALLMÄNT

Hamstrar min hamster för mycket?

2015-02-13 11:26 #0 av: EmmaLisaH

Heej! Jag tänkte bara fråga om min hamster hamstrar för mycket? Jag har haft min hamster i typ 3 eller 4 veckor och han är jätte-mysig. Men Fred som han heter, hamstrar så mycket så att han inte kommer in/ut ur sitt hus:/ Jag tömmer hans hus då och då på mat. Jag vet att det alltid ska finnas tillgång till mat, men jag kan inte ge han mat för att han hamstrar allt på en kvart:/ Finns det något sätt att avvänja Fred så att han inte hamstrar så mycket?
Tacksam för svar:)

Anmäl
2015-02-13 11:34 #1 av: Wellcraft

Du ska inte avvänja din hamster från att hamstra, tror inte ens det går.
Det är ett högst naturligt beteende och vill du ta bort det beteendet för att det är "jobbigt" så kan du lika gärna ta bort egenskapen att andas också, hamstern heter hamster av en anledning Skämtar

Töm inte boet på mat vid annat än städning, färskmat ska dock såklart tömmas.
Mata inte varje dag, finns ingen anledning.

Mina guldhamstrar har jag matat var tredje dag, ibland mer sällan. Dock fick de färskmat var dag i den mängd att de åt upp den och inte hamstra.

Hitta ett sett som funkar bra för din hamster, håll koll på matmängden i boet eftersom maten alltid ska finnas till hands. Men det är onödigt att ösa på mat som hamstern inte äter :)

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-02-13 17:02 #2 av: Scorpio97

Jag har lärt mig ungefär hur mycket min hamster äter, och det är den mängden han får (utspridd i buren) plus lite extra. Han är väldigt snabb med att samla ihop och hamstra all mat. 

Ge inte mer mat än vad han äter. 

//Jessie

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.