hälsa,beteende,kosthållning,vintervit

Kladdigt öga

2015-01-27 17:57 #0 av: HamsterPärlan

Min hamster har fått ett kladdigt öga och hon har det stängt hela tiden. Jag vet inte vad hon har fått det ifrån. Vi har köpt ögondroppar men jag vet inte hur man ger dropparna till henne för jag kan inte få henne still. Jag vill verkligen ha hjälp för jag älskar verkligen min hamster och jag vill inte att hon ska gå bort. Snälla hjälp mig!

Anmäl
2015-01-27 18:00 #1 av: [JeanetteK]

Det kan vara bra att vara två stycken. En håller hamstern stadigt så den är stilla. En andra person öppnar försiktigt ögat och droppar i medicinen. 

Lycka till! Det är svårt första gångerna sen vänjer man sig. Och hamstern också. 

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-01-27 18:01 #2 av: Besthamster

Nu har jag inte ett direkt svar på din fråga, men jag tänkte bara berätta att igår såg vi att min hamster också hade det så.. Vi ringde veterinären och nästa dag hämtade vi ut en salva.. Hon har fått salva nu.. Hoppas verkligen att det inte är något farligt :(

Anmäl
2015-01-27 20:00 #3 av: Fiona1234

Oftast när hamstrar har lite halv kladdiga ögon när de tex vaknar så är det bara lite morgonglegg som sedan försvinner. Ett inflammerat öga blir svullet och rött och bör behandlas med nån typ av salva. Börjar man hålla på att tvätta osv på ett öga som man inte vet vad som är fel så kan det ge mer skada än nytta...

Men ögondroppar kommer nog inte funka, så be om en salva istället Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.