Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
00. GULDHAMSTER ALLMÄNT

hjälpppppppppp

2015-01-07 10:12 #0 av: Sabina..S

min hamstrer sover typ 24/7 allstå hela tiden jag väcker den och den blir jätte pigg men den äter inte alls mycket och dricker typ inget vad ska jag göra?

Anmäl
2015-01-07 10:15 #1 av: tlover

Nu har jag knappt ens sett en hamster IRL men för alla djur skulle jag säga, ring veterinären. Det kan inte vara normalt.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-01-07 10:18 #2 av: molam

Najj ring inte vetrinären, dom är nattaktiva ^^ Äter/Dricker/busar/Leker förmodligen när du sover ^^

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2015-01-07 10:20 #3 av: Dvärgvädur

#1 Hamstrar är nattaktiva djur som sover på dagen och är vakna på natten. 

Han äter och dricker när du sover, väck inte en sovande hamster, de behöver sin sömn lika mycket som vi behöver vår! 

                                                                   // Johanna

                                         Medarbetare på Dvärghamster iFokus

Anmäl
2015-01-07 10:23 #4 av: tlover

#3 Jag svarade på det TS skrev och enligt TS så sover hamstern hela tiden.

Att ett djur äter el dricker ser man ju också på mat/vatten åtgången inte bara på om den äter då man ser på.

Så skulle det vara som TS skrev att hamstern faktiskt sover hela tiden (dvs även på natten) och att den faktiskt äter väldigt lite och dricker knappt inget (och man ser det på vatten/mat åtgången) så borde väl ändå TS ringa och kolla med veterinär, eller hur?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-01-07 10:29 #5 av: Dvärgvädur

#4 Jag tror inte att TS menade natten. Hamstrar dricker och äter mer än vad vi tror, när TS sover kan hon omöjligt veta vad sin hamster hittar på, det är många som skaffar hamster som inte vet eller tänker på att de är nattdjur. Den har säkerligen ett matförråd i sitt bo.

Om den är pigg när hon väcker den verkar det inte som något problem, om den däremot skulle vara hängig och gå lusigt kanske den hade mått dåligt.

                                                                   // Johanna

                                         Medarbetare på Dvärghamster iFokus

Anmäl
2015-01-07 10:34 #6 av: tlover

#5 Det var därför jag skrev att TS skulle ringa vet och inte att TS skulle åka in till vet.

En veterinär vet nog bättre, även än kunniga folk på forum, vad h*n ska fråga om för att se om det är något som ska kollas upp eller inte. För enligt TS så sover hamstern hela tiden (det är ju det som 24/7 betyder) och är det faktiskt så så borde det ju uppmärksammas snabbt eller hur?

Jag har tex ringt ang en kanin en gång, det var egentligen totalt onödigt då det inte var något fel men jag mådde bättre och det blev ingen skada för det (jag och vet kom överens om att det antagligen inte var något fel men att jag skulle hålla extra koll).

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-01-07 10:37 #7 av: Dvärgvädur

Veterinärer är tyvärr ofta inte kunniga på hamstrar, vissa är toppen men ibland får man bara svaret att de helt enkelt inte vet något om dem. 

TS, menar du att hon inte äter när du ser eller försvinner verkligen ingen mat ur skålen? Kolla i hennes bo om hon har ett matförråd, eller om hon har mat i kindpåsarna.

                                                                   // Johanna

                                         Medarbetare på Dvärghamster iFokus

Anmäl
2015-01-07 10:37 #8 av: Cireea

TS, du måste lära dig att skriva bättre rubriker när du behöver hjälp med något. Att skriva hjälp med tusen "p" gör ingen nytta för någon. 

Till problemet: Är du säker på att hamstern inte äter eller dricker? Är du också säker på att hamstern inte är vaken när du sover? 

Om du är orolig så bör du kontakta veterinär men som andra sagt: hamstrar är nattdjur och är vaken på natten när vi andra sover och sover sedan hela dagarna. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-01-08 11:07 #9 av: hamster58

Hej.Hur gammal är din hamster? Hamster är ett nattdjur .kanse äter den när du sover? Kan vara så att den är gammal  då kan de göra så här...

Anmäl
2015-01-08 22:19 #10 av: Deviance

Vissa hamstrar äter bara i sitt bo och som sagt så är de nattaktiva. De kan vakna runt 1 på natten.

Anmäl
2015-01-09 12:01 #11 av: The Idizen

Tyckte också att det var konstigt i början när jag precis skaffat hamster.

Som de flesta andra skrivit så är hamstrar nattdjur och sover mycket på dagen. Vissa hamstrar dricker inte så jätte mycket, om du är orolig kan du ge gurka eller isbergssallad. Glad Men ge inte för mycket då får hen diarré . 

Du kan även mäta hur mycket vatten hamstern dricker om du har vattenflaska. Sätt en tejp bit där vattnet börjar och vänta 1 - 2 dygn så ser du om det är mindre vatten. 

Du kan väcka hamstern på dagen och bjuda på en lekstund eller en springtur i boll/hage eller på golvet om du har hamstersäkrat. Min hamster är alltid hungrig efter en stund utanför buren. Dock är han ett riktigt matvrak. Skrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.