Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen Guldhamster avel,genetik,uppfödning,guldhamster hälsa,beteende,kosthållning,guldhamster Campbells avel,genetik,uppfödning,campbells hälsa,beteende,kosthållning,campbells Kinesisk avel,genetik,uppfödning,kinesisk hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk

Roborovski avel,genetik,uppfödning,roborovski hälsa,beteende,kosthållning,roborovski Rysk-vintervit avel,genetik,uppfödning,vintervit hälsa,beteende,kosthållning,vintervit Hybrider avel,genetik,uppfödning,hybrider hälsa,beteende,kosthållning,hybrider Hamster burar,tillbehör,inredning bildtråd utställning tävlingar minneslund andra-djur off-topic sajten,ifokus säljes,köpes,erbjudes,sökes övrigt
hälsa,beteende,kosthållning,kinesisk

Kvistar

2014-03-18 01:49 #0 av: Lexie82

Tänkte ge mig ut i skogen nån dag framöver och plocka lite kvistar och sånt att inreda bur med. Men har något svagt minne av att det var  nån trädsort som inte var bra för dvärghamstrar..

Vilka träd ska jag undvika? Och hur torkar jag kvistarna i ugnen för att få dem torra och ta död på eventuella kryp? Temperatur och hur länge?

Anmäl
2014-03-18 07:05 #1 av: Dvärgvädur

Plocka vanliga äppleträds pinnar, men frys dem i 48 timmar så att inga insekter hänger med på köpet som hamstrar inte kan äta. 

Anmäl
2014-03-18 10:36 #2 av: Lexie82

Hehe, tack för tipset - även om det inte svarade på en enda av mina frågor.. ;)

Anmäl
2014-03-18 10:55 #3 av: Fiona1234

Jag är inte så bra med vilka man inte ska ge. Men de enda jag har gett är äppelträdskvistar :)
Och istället för ugn kan du lägga dem i frysen i 48 timmar så dör alla kryp :).

Anmäl
2014-03-18 12:26 #4 av: GeeGee

Svaret som de menar, är att man ska inte torka dem i ungen alls för du kommer inte få bort alla levande kryp som kan vara kvar då många kan leva i hög värme. Som sagt så inte i ugnen alls utan frys istället för då ve du att dem dör.


Träd som jag skulle undvika är alla träd som ej är fruktträd

Anmäl
2014-03-18 14:37 #5 av: Lexie82

Fast många andra säger ju att man kan torka dem i ugnen? Och att många lövträd går bra..

Anmäl
2014-03-18 15:17 #6 av: Lojs

#4 Har du källa på det? Jga har nämligen hört tvärtom, att man ska värma i ugnen för att ohyra kan överleva frystemperaturer (till exempel fästingar överlever i frysen, jag vet inte hur det är med andra odjur).

Jag tror att det absolut bästa är att (om man har möjlighet) låta kvistar och grenar ligga några månader torrt inomhus, det dör det mesta av, när de inte har något att äta. Riktigt tråkig lösning dock, eftersom den tar sån tid. =)

Personligen har jag inte plockat in kvistar och grenar, men när jag tar in grönt utifrån nöjer jag mig med att skölja i hett vatten och hoppas på det bästa, man kan inte undvika all risk för ohyra, det kan komma in på lite olika sätt och man är aldrig helt säker känns det som. Man får göra sitt bästa helt enkelt. =)

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2014-03-18 17:43 #7 av: GeeGee

Inte på rak arm, men vet att jag pratat med Anticimex och den jag pratade med då föredrog frysning framför värmning men då pratar vi ohyra dvs inte fästingar då de ej räknas som ohyra utan är ett spindeldjur.

Men som sagt inte mer än att de sa så till mig. Samt att de föreläsare vi haft här på Djursjukskötarprogrammet har föredragit frysning för att bli av med ohyra men värmning när det gäller att bli av med minkroorganismer, men det behövs ju inte i sånna här lägen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.