Etiketthamster
Läst 503 ggr
goldiehamham
2020-01-26, 20:47

Ang. Begravning i stad/lägenhet

Hejsan! För att dämpa lite på det tråkiga ämnet vill jag bara tillägga att för tillfället är ingen liten hamster avliden! Jag är bara en orolig person som tänker för mycket, och ville kika om någon kanske hade några tankar kring detta.

Jag ska snart ta över min lillasysters guldhamster som är ca 12-13 månader gammal (för som väntat så är hamstrar inte så roliga husdjur för din genomsnittliga 8-9 åring…), alltså i princip halvt igenom sitt liv. Jag bor inte längre hemma utan i en stad några timmar bort, vilket betyder att när dagen kommer, vilket den tyvärr alltid gör, så har jag ingen mark till att begrava hamstern (vi har en liten kyrkogård från när jag själv var liten, haha). Jag vill fortsätta ha smådjur efteråt också, men det enda jag inte har löst är just den där tråkiga biten. Ni som bor i städer, hur gör ni? Lämna kroppen hos veterinären? Jag har hört om folk som lägger djuren med soporna, men om det finns ett mer respektfullt alternativ då själva begravningen är en stor del av min personliga sorg-process så kommentera gärna. Jag känner också att det skulle kännas udda att ha en död hamster med sig på tåget flera timmar för att ha begravningen hemma hos min familj, men det är väl det bättre alternativet jag kan se hittills. Jag har aldrig haft djur i lägenhet utan snabb tillgång till mark jag får gräva i, så tackar för andra perspektiv och tankar!

Albmi
2020-01-26, 21:20
#1

Ett tips jag hörde som jag gillar är att köpa en kruka att begava djuret i och så plantera en blomma/växt i krukan. Väldigt respektfullt, inget åka, mycket lite krångel, samt ger ett fint minne. Och är man som jag kan man med fördel välja en succulent eller kaktus så dör de inte om man glömmer bort att vattna några veckor. Har inte testat detta själv men tycker att det låter bra iaf. ☺️

Cireea
2020-01-26, 21:56
#2

När jag bodde i lägenhet tog jag hem dom till mina föräldrar som har hus, där begravde jag hamstrarna i trädgården. Annars lämnade jag in till veterinären för kremering.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

goldiehamham
2020-01-26, 22:03
#3

#1 Jag har också sett något liknande, det låter väldigt fint att plantera men jag är lite orolig för förmultningsprocessen. Det kanske är bäst att knata till veterinären när dagen kommer, kremera. Man kan ju kombinera båda, kremera så man inte riskerar oönskade insekter osv, och sen blanda med blomjord för en liten minnesplanta? Kanske konstigt att fundera på sånt redan nu, men lugnar lite ha en plan när det blir dags 🙂 Tror jag blev lite lätt skadad efter att min första hamster gick bort plötsligt när jag var liten, haha

Albmi
2020-01-26, 22:08
#4

#3 det är ju en bra idé. Det är inte konstigt att tänka på redan nu dock, alltid bra att ha en plan klar när man väl behöver den. :)

Cireea
2020-01-26, 22:29
#5

#3 Tycker det låter som en jättefin idé! 
Jag tycker det är bra att man har en plan på hur man vill göra när det är dags. Precis som att vi människor planerar våra begravningar och skriver testamente.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Wella
2020-02-05, 13:20
#6

När jag var liten begravde vi smådjuren hemma i trädgården. De kaniner vi haft på senare tid har vi lämnat kvar hos veterinären om de blivit avlivade, de kaniner som självdött har vi lämnat direkt till avfallsverket (eller vad det heter) för kremering.

[Theaminhamster]
2020-02-12, 22:02
#7

Jag begravde min förre hamster på min trädgård Brevid en blomma💁🏼‍♀️

Upp till toppen