Annons:
Etiketterartikelutställning
Läst 6976 ggr
[Mariaxx]
2008-04-08 14:22

Utställning-att "blåsa" hamster

Mycket viktigt att tänka på då man ska ställa ut sin hamster m.m

Blåsning av guldhamster/gerbil:

Vid incheckningen på utställningar så har vi först "blåskontroll", då kontrollerar man varje djur för att ingen ohyra eller bakterie, sjukdom ska sprida sig mellan djuren. Får man klartecken på sina djur så betalas utställningsavgiften och varje hamster/gerbil får ett nummer som ska fästas synligt på burlocket.
Därefter letar ägaren rätt på samma nummer på de bord där hamstrarna/gerbilerna skall placeras.

Vilka djur ska blåsas?

Alla djur ska blåsas: Till salu, utställningsdjur, även djur som ska överlämnas i lokalen. Detta är viktigt för alla att veta om då det inte alltid är självklart för nybörjare att man kan reglerna kring incheckning. Varför man blåser alla djur är för att ingen hamster inne i lokalen ska riskera att smittas av något av ovanstående.

Till nästa utställning så bör man ha detta i åtanke: Alla djur ska checkas ordentligt innan man tar ett endaste steg in i lokalen.

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Asa-N
2008-04-18 14:57
#2

En annan mycket viktig sak att tänka på är att petboxarna ska vara rena. De ska diskas efter varje användning. Ej heller ska det finnas en massa mat i dem utan en gurkbit t.ex. för vätska och på sin höjd någon bit hundkex men alltså aldrig fröblandning. Har hamstern påsarna fulla med frön när den kommer upp på domarbordet så går det inte att bedömma hamstern.

Bellen
2008-06-05 12:44
#3

vad söta hamstrarSkrattande

Love-Hamster
2008-06-17 13:50
#4

Söta Hamstrarna är!!!

Upp till toppen
Annons: