Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (9) Senaste inläggen

00. GULDHAMSTER ALLMÄNT 01 --- Avel, Genetik, Uppfödning 02 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 03. CAMPBELLS ALLMÄNT 04 --- Avel, Genetik, Uppfödning 05 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 06. KINESISK ALLMÄNT 07 --- Avel, Genetik, Uppfödning 08 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 09. ROBOROVSKIS ALLMÄNT 10 --- Avel, Genetik, Uppfödning 11 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 12. RYSK VINTERVIT ALLMÄNT 13 --- Avel, Genetik, Uppfödning 14 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 15. HYBRIDER ALLMÄNT 16 --- Avel, Genetik, Uppfödning 17 --- Hälsa, Beteende, Kosthållning 18. HAMSTER ALLMÄNT 19 --- Burar och tillbehör 20 --- Bildtrådar 21 --- Utställningssnack - Träffar 22 --- MH & Veckotävlingar 23 --- Minneslunden 24 - Andra Djur 25 - Off Topic 26 - Frågor till värdar / Om sajten 27 - Säljes, köpes och erbjudes 28 - Nyfiken i en strut
09 - Månadens Hamster

MH-vinnarna 2008

2009-01-12 10:43 #0 av: Sara87

Nu när vi startat ett nytt år och 12 nya månadshamstrar ska utses så var det dags att rensa bort förra årets, men för er som vill minnas vilka som vann 2008 så har jag här sammanfattat alla månader :)

jan MH
Foto: Prince_M

Den lilla söta hamstern med parabolöron heter Prins Morgan. Han är 7 veckor och inköpt från en zoohandel för ca. en vecka sen. Han är väldigt snäll och social och mycket underhållande. Han har lite problem att komma in i sitt hus när han fyllt sina kindpåsar... Men han kämpar på!

Kyss

feb MH
Foto: ViEriksson

På bilden är det en vintervit bebis som heter Doris. Hon är våran egenuppfödda tjej som är drygt 2 månader. På bilden är hon ca 3 veckor. Hon är en kramgo flicka som är nyfiken och har underbart temperament. Hon kommer i framtiden gå tillsammans med en grabb som heter Shere Khan.

Kyss

mars MH
Foto: Nicolina

Åliver är en underbar liten guldhamsterkille. I stamtavlan heter han Mapilamis Åliver och är Mörk Normalfärgad. Han har massor av fluffig päls som är så gosig men det gör också att han mest liknar en dammtuss då pälsen har samma färg som damm^^ Åliver bor inte hemma hos mig utan hos min kompis Emma, då han blev otroligt stressad av andra guldhamstrars lukter. Idag är han en pigg och glad kille, fullproppad med bus och hyss! Åliver har även nyss blivit pappa till sin första kull med bebbar = )

Åliver är kort och gott en grabb som är fullkomligt supermysig, han har en enorm personlighet och är så vacker!

Kyss

april MH
Foto: Membeel

Olliwer är en fluffig liten herre full av bus. Han är väldigt nyfiken och kollar gärna runt på allt som går att klättra på. Han är även väldigt social och vill gärna vara med på
allt som händer.  På bilden har han lyckats fått tag på ett Marie kex
som han stolt sprang runt med. Han slutar nästan aldrig att förvåna mig med nya bus.
Han har för cirka 1 vecka sedan blivit pappa till 3 små pluttar tillsammans med Zelda som jag fått låna ifrån Eva.

Kyss

maj MH
Foto: Oriel

Piff var våran hamster som vi hade haft i ca 2 ½ år.
Hon var alltis glad och pigg och brukade somna i våra händer <3
Efter att ha drabbats av både problem med tassarna och ögonen så har hon alltid kämpat på och varit livlig.

Men tyvärr så dog hon den 23/5 08.
Våran lillasyster tog hem en kompis från skolan och då skulle hon som vanligt visa alla djuren för henne, vi har sagt till henne minst hundra gånger att inte pilla på djuren när vi inte är hemma men som de flesta 10 åringar lyssnar hon inte det minsta.
Hon lyfte upp huset och tog upp Piff och kelade med henne och sedan satte hon ner henne i buren igen på samma plats som förut och satte ner huset igen.
Olyckligtvis satt Piff vid kanten och huset som är ganska stort gjorde så att hon fastnade med huvudet.
Vi köpte Piff på ett zoo och hon var minst av alla de hamstar som fanns i den lilla buren, hon blev direkt otroligt handtam och somnade ofta när man klappade henne.
Vi saknar henne enormt mycket.

Kyss

Juni MH
Foto: Mocchino

Här har ni en herre med bus i hela kroppen och glimten i ögat. Född den 27 maj i en kull på 5 hittar vi Scott, en rost bandad hane. Han har med sin enorma charm lyckats fånga sin mattes hjärta och det kommer att bli tungt att behöva låta honom få flytta till ett nytt hem. Scott är nämligen stora pojken nu, 4 v gammal och ska så fort rätt hem visar sig få flytta hemifrån och försöka stå på egna ben. Matte tror nog att det inte kommer att bli några som helst problem men samtidigt så är man ju alltid lite vemodig när ens ungar ska ut på äventyr för första gången i sitt liv..

Kyss

juli MH
Foto: Caroline-E

På bilden är det Kolarängens Irresistible, silvergrå b.ö, är född 17/5 så är ännu en ung tjej. Nyfken och busig som de flesta unga guldhamstrar och älskar "hamsteromelett". Det är tänkt att hon framöver skall vara med i min linje med silvergrå så får se om hon får träffa en snygg kille framöver Glad

Kyss

aug MH
Foto: Westis

Hälsingeskogens Kråkan är eg vår sjuåriga dotters hamster. Men jag kan ju alltid låtsas att han är min. Flört

Han är våran första hamster, och vi föll alla för honom som furor när han flyttade in hos oss.

Han är alltid vid gott humör, även om han blir väckt, vilket får mig att komma på en liten händelse.

Jag hörde en gång hur det liksom ven lite och hade sig inne i Kråkans bur, och det visade sig att det hade kommit in en liten mygga till honom. Han såg så sömning ut, när han försökte skaka  bort den envisa myggan. Han var så trött så att han såg alldeles groggy ut, sådär som jag kan se ut när jag blir väckt efter mitt nattskift.

Jag jagade ut myggan, tog upp Kråkan och pussade lite på honom, sen fick han somna om igen. Han verkade inte alls sur över att ha blivit väckt ur sin skönhetssömn. Glad

Han gillar att vara med oss, springa i soffan, spankulera omkring på fikabordet och klänga runt bland diverse leksaker som barnen stoppar i hans lekhage. Eller vad sägs om en mini hästtransport, en barbiehästvagn osv.

Han är oss verkligen kär, lilla Kråkis Kyss

Kyss

 sept MH
Foto: PixelMollan

Delilah är en silverchoklad skp långhårig guldhamster. Jättesöt o charmig. Hon har fått en kull tidigare och väntar nu (september) sin andra kull =) Hon är glad i mat, speciellt gott är maskrosblad.

Tack alla som röstat =) Kul att ni tycker hon är fin.
Mvh Malin o Delilah! <3

Kyss

MH okt
Foto: Shjimm

Dolly är en otroligt gosig och tam gulleplutt som älskar att gräva i våra blomkrukor! Hon kommer (oftast) när man ropar på henne och älskar (trots matte och husses ogillan) barnkalops! En mästare på att klättra i persienner och bakom element och.. på allt annat man kan klättra på Glad
Blöta nospussar från Dolly Kyss

Kyss

MH nov
Foto: Linda3046

Toisette är en underbar liten tjej som gillar det mesta som går att äta :) Kastanjen som låg på mammas bord var hon speciellt intresserad av så jag lockade lite med den för att knäppa några bilder. Fast hon fick något annat att äta sen, för jag tror mamma ville ha kvar kastanjen, hihi :P Jag och mamma tycker att hon är så otroligt söt med sin vita lilla nos! Kyss

Kyss

Vinnare av Månadens hamster December
Foto: Tazzar

Härliga Hiawata är en otroligt charmerande tös som är väldigt framåt och älskar att vara på äventyr utanför buren. Hon har inget emot att bli fotograferad, tvärtom verkar hon gilla att posera. När vi tog denna bilden var det som att hon la sig ner vid tidskriftsamlaren och sa: "Fota mig såhär"! :)

Anmäl
2009-01-12 11:12 #1 av: Imasy

Men vad fint att ha alla vinnarna samlade på ett och samma ställe :)

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2009-01-12 11:16 #2 av: Sara87

Mm.. Tänkte att det kan va kul att minnas vilka som vann :) Enklare än att ha 12 trådar i alla fall.

Anmäl
2009-01-12 18:55 #3 av: vekan

Vilken smart ideé att samla alla bilder här!

Och vilka söta månadsvinnare 2008! Skrattande

Anmäl
2009-02-07 16:51 #4 av: MinLillaHamsterJill

Men vad söt ettan var :o

<3

Anmäl
2009-02-07 16:56 #5 av: heffaklump

Älskar bild 3 ^^ Det ser ut som han säger: Ånej ankta du tappar det! xP

Anmäl
2009-02-07 17:03 #6 av: Sara87

#5 haha, ja, det gör det faktiskt. Jag älskar också den bilden :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.